סטייק טופו בחלפניו ליים
מנה טבעונית מקסיקנית שתעשה לכם חריף בפה וחמים בלב. פרוסות טופו מושרות בלימון ומטוגנות עם עשבים ופלפל חריף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות ראשונות או 2 מנות עיקריות:
- 1 חבילה (400 גרם) טופו מאיכות טובה בטעם טבעי
- 1/3 כוס מיץ ליים
- קליפה מגוררת דק מליים טרי אחד
- לבישול:
- 2 כפות שמן זית לטיגון
- 2 כפות מיץ ליים
- 1-2 כפות פלפל חריף קצוץ
- עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם: כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק
- מלח
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הטופו ל-4 פרוסות שוות לרוחב, כך שיתקבלו ארבעה מלבנים עבים.
- 2. מורחים את הפרוסות בקליפת ובמיץ הליים. מעבירים למקרר ללילה, או ל-4 שעות לפחות.
- 3. מחממים שמן זית במחבת, מנגבים את פרוסות הטופו משאריות הרוטב, ומטגנים משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
- 4. מוסיפים למחבת את מיץ הליים, הפלפל החריף, עשבי התיבול הקצוצים ומעט מלח. מרתיחים את הרוטב. מחזירים את פרוסות הטופו למחבת, מחממים משני הצדדים יחד עם הרוטב, ומגישים.