וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטייק טופו בחלפניו ליים

מנה טבעונית מקסיקנית שתעשה לכם חריף בפה וחמים בלב. פרוסות טופו מושרות בלימון ומטוגנות עם עשבים ופלפל חריף

מתכון מאת: איתמר דוידוב, מערכת וואלה

מנות ליים. נמרוד סונדרס
מנות ליים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות ראשונות או 2 מנות עיקריות:
  • 1 חבילה (400 גרם) טופו מאיכות טובה בטעם טבעי
  • 1/3 כוס מיץ ליים
  • קליפה מגוררת דק מליים טרי אחד
  • לבישול:
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1-2 כפות פלפל חריף קצוץ
  • עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם: כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הטופו ל-4 פרוסות שוות לרוחב, כך שיתקבלו ארבעה מלבנים עבים.
  • 2. מורחים את הפרוסות בקליפת ובמיץ הליים. מעבירים למקרר ללילה, או ל-4 שעות לפחות.
  • 3. מחממים שמן זית במחבת, מנגבים את פרוסות הטופו משאריות הרוטב, ומטגנים משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
  • 4. מוסיפים למחבת את מיץ הליים, הפלפל החריף, עשבי התיבול הקצוצים ומעט מלח. מרתיחים את הרוטב. מחזירים את פרוסות הטופו למחבת, מחממים משני הצדדים יחד עם הרוטב, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully