וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עגבניות בקלי קלות

מרק עגבניות קל להכנה מחומרים לא סטנדרטים שמתאים לסטודנטים רעבים

מתכון מאת: רועי אברהם, מערכת וואלה

צילום: דייב שחר עורך: אמיר קוטיגרו בימוי: בת גולן תגיות

מצרכים למתכון

  • ל-3 מנות:
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה או כתושה
  • 1 גזר קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום קצוץ דק
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית קפה גדושה (נס או שחור)
  • 1 צ'ייסר ערק
  • 1 כפית סוכר
  • מלח, פלפל (לפי הטעם)
  • מעט שמן זית ושמנת
  • להגשה: מעט ביסלי גריל או כל חטיף קריספי פיקנטי אחר

אופן ההכנה

  • . מחממים סיר ובינתיים קוצצים את הירקות (אם יש בנמצא ניתן להוסיף גם קישוא, חציל או פטריות)
  • 2. מוסיפים לסיר מעט שמן זית ומטגנים בו את הבצל כ- 2 או 3 דקות על אש בינונית, עד שהוא רך ושקוף.
  • 3. מגבירים את האש ומוסיפים את הירקות הקצוצים (הגזר והפלפל).
  • 4. מטגנים על אש גבוהה כ-2 דקות.
  • 5. מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים עוד כחמש דקות על אש נמוכה יותר.
  • 6. אחרי שהירקות התרככו מעט, מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומגדילים את האש.
  • 7. מוסיפים 2 כוסות מים על מנת לדלל את התבשיל, מתבלים במלח, פלפל וכפית סוכר ומביאים לרתיחה.
  • 8. מכינים קפה מכפית הקפה וכוס מים רותחים (אם משתמשים בקפה שחור, נותנים לתמהיל לעמוד 2-3 דקות).
  • 9. מוסיפים את הקפה שיצרנו למרק, מזלפים לבפנים את הערק ומערבבים.
  • 10. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עד שהירקות רכים (אם המרק שנוצר סמיך מדי אפשר למהול אותו בעוד מעט מים לפי הצורך).
  • 11. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל וקצת לימון (לפי הטעם). אם רוצים מוסיפים מעט עשבי תיבול טריים קצוצים דק מהנמצא בבית- בזיליקום, פטרוזיליה, נענע או כוסברה.
  • 12. להגשה- מפזרים מעל המרק ביסלי ומזלפים שמן זית ושמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully