- . מחממים סיר ובינתיים קוצצים את הירקות (אם יש בנמצא ניתן להוסיף גם קישוא, חציל או פטריות)
-
- 2. מוסיפים לסיר מעט שמן זית ומטגנים בו את הבצל כ- 2 או 3 דקות על אש בינונית, עד שהוא רך ושקוף.
-
- 3. מגבירים את האש ומוסיפים את הירקות הקצוצים (הגזר והפלפל).
-
- 4. מטגנים על אש גבוהה כ-2 דקות.
-
- 5. מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים עוד כחמש דקות על אש נמוכה יותר.
-
- 6. אחרי שהירקות התרככו מעט, מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומגדילים את האש.
-
- 7. מוסיפים 2 כוסות מים על מנת לדלל את התבשיל, מתבלים במלח, פלפל וכפית סוכר ומביאים לרתיחה.
-
- 8. מכינים קפה מכפית הקפה וכוס מים רותחים (אם משתמשים בקפה שחור, נותנים לתמהיל לעמוד 2-3 דקות).
-
- 9. מוסיפים את הקפה שיצרנו למרק, מזלפים לבפנים את הערק ומערבבים.
-
- 10. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עד שהירקות רכים (אם המרק שנוצר סמיך מדי אפשר למהול אותו בעוד מעט מים לפי הצורך).
-
- 11. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל וקצת לימון (לפי הטעם). אם רוצים מוסיפים מעט עשבי תיבול טריים קצוצים דק מהנמצא בבית- בזיליקום, פטרוזיליה, נענע או כוסברה.
-
- 12. להגשה- מפזרים מעל המרק ביסלי ומזלפים שמן זית ושמנת חמוצה.