קציצות דגים תוניסאיות על קוסקוס

אין דבר שנותן ריח של בית וסוף שבוע מאשר זה של קציצות דגים נימוחות, ששוחות ברוטב אדום עשיר בירקות ותב

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה!
(צילום: צילום הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 1 ק"ג בורי, נקי מעור ועצמות
  • 1/2 ק"ג פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים דק
  • 2 בצלים לבנים קלופים וקצוצים לפרוסות
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים קלופות
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 בצל סגול
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 פלפל חריף קצוץ גס (לא חובה)
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח, פלפל, קורט סוכר
  • לימון קלוף וקצוץ
  • 1 שקית קוסקוס
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות מים רותחים לקוסקוס

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: חותכים את הדג לקוביות גדולות, ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים 1/4 צרור עלי כוסברה, 1/2 בצל סגול, כף שמן זית, פירורי לחם, מלח ופלפל.
  • 2. טוחנים בפולסים למצב פירורי, ומעבירים לקערה. נותנים לתערובת להתגבש כ-10 דקות.
  • 3. בידיים רטובות מייצרים מתערובת הדג כדורי פינג פונג, ומשטחים קלות.
  • 4. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר 1/2 כוס שמן למשך כ-2 דקות. מוסיפים בצל לבן, גזר ורצועות פלפלים, ומטגנים כ-1/4 שעה, עד לריכוך וקירמול.
  • 5. מוסיפים רסק עגבניות ופפריקה, וממשכים לטגן כ-2 דקות.
  • 6. מוסיפים מים, כוסברה, לימון קלוף וקצוץ, מלח, פלפל וקורט סוכר. מכסים ומבשלים כ-1/2 שעה על אש בינונית.
  • 7. מוסיפים את הקציצות לרוטב המבעבע. מנערים את הסיר עד לכיסוי הקציצות ברוטב. מבשלים כ-5 דקות.
  • 8. מבשלים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
  • 9. מרכיבים את המנה: מעבירים את הקוסקוס למרכז הצלחת. מניחים מעליו את הקציצות עם הרוטב והירקות. מקשטים בכוסברה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully