עוף צלוי בלימונים כבושים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג חלקי עוף לצלייה בתנור
- ½ ק"ג (4 כוסות) לימונים כבושים
- ½ כרובית מפורקת לפרחים גדולים
- 300 גרם במיה נקייה, מטוגנת קלות
- 100 גרם סוכר
- 200 מ"ל ציר עוף/מים
אופן ההכנה
- 1.בקערה מערבבים את הלימונים הכבושים, הסוכר, הבמיה, הכרובית וציר העוף.
- 2.במחבת עם מעט שמן מטגנים את העוף, סוגרים אותו ומכבים את האש. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 3.מעבירים את העוף לקערה עם תערובת הלימונים הכבושים, ומערבבים בזהירות, כך שיהיה עטוף בלימונים הכבושים.
- 4.מכניסים הכל לתבנית, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש. זמן האפייה המומלץ: שעה וחצי.