מתכונים חמים

סופגניות אפויות עם קרמל מלוח

שילוב מושלם של מתוק ומלוח- סופגניות אפויות עם קרמל מלוח

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

סופגניות של מיקי שמו

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-25 יחידות:
  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 1 שקית משפר אפיה לבצק שמרים
  • 2/3 כוס סוכר (150 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 1 כוסות חלב (320 מ"ל)
  • 3 ביצים "XL"
  • 75 גרם שמרים טריים- שקית וחצי שימרית
  • 1 כף אינסטנט פודינג (15 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס שמן (50 מ"ל)
  • לציפוי הקראסט:
  • 150 חמאה רכה
  • 150 גרם סוכר דמררה
  • 175 גרם קמח
  • לקרמל מלוח:
  • 80 גרם חמאה מלוחה
  • 135 גרם שמנת מתוקה חמה
  • 1 כפית מלח
  • 140 גרם סוכר
  • 4 גרם ג'לטין
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 מקל וניל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקרמל: מערבבים את הג'לטין והמים הקרים בקערה קטנה.
  • 2. בסיר על אש נמוכה- בינונית מחממים את הסוכר, ומקל וניל. מבשלים עד לקבלת קרמל.
  • 3. עוצרים את הבישול ומוסיפים את חמאה, מלח ושמנת חמה.
  • 4. ממשיכים בפעולת הבישול ובסוף מוסיפים את הג'לטין המושרה.
  • 5. מקררים את הקרמל. רצוי להכין את הקרמל המלוח יום לפני ולאחסנו במקרר כיוון שכך יותר נוח לעבוד איתו.
  • 6. מכינים את הסופגניות: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, סוכר, חלב, שמן, תמצית וניל, ואינסטנט פודינג, במשך 10 דקות במהירות בינונית-איטית.
  • 7. מוסיפים את המלח ולשים כ-2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
  • 8. מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה (אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.
  • 9. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות.
  • 10. מגלגלים את היחידות בצק ל-25 כדורים ומעבירים אותם לתבנית עם נייר אפייה. מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח- כשעה.
  • 11. מחממים תנור ל180 מעלות.
  • 12. מכינים את ציפוי הקראסט: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כול החומרים יחד במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד, מוציאים את הבצק לנייר אפייה, ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה, מקררים אותו כשעה, קורצים עיגולים בקוטר הסופגנייה.
  • 13. מניחים את ציפוי הקראסט על כל סופגנייה תפוחה.
  • 14. אופים כ- 15 דקות, עד להזהבה קלה.
  • 15. מצננים וממלאים במלית קרמל מלוח.
  • גיוון:
  • ניתן להכין סופגניות שוקולד אפויות: ממירים 2 כפות קמח ב2 כפות קקאו. ומגדילים את כמות המים ל1/2 3 כוסות (קקאו מייבש).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully