פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות אפויות עם קרמל מלוח

      שילוב מושלם של מתוק ומלוח- סופגניות אפויות עם קרמל מלוח

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגניות של מיקי שמו (אפיק גבאי)
      סופגניות של מיקי שמו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-25 יחידות:
      • 1 ק"ג קמח לחם
      • 1 שקית משפר אפיה לבצק שמרים
      • 2/3 כוס סוכר (150 גרם)
      • 1 כפית מלח
      • 1/3 1 כוסות חלב (320 מ"ל)
      • 3 ביצים "XL"
      • 75 גרם שמרים טריים- שקית וחצי שימרית
      • 1 כף אינסטנט פודינג (15 גרם)
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1/4 כוס שמן (50 מ"ל)
      • לציפוי הקראסט:
      • 150 חמאה רכה
      • 150 גרם סוכר דמררה
      • 175 גרם קמח
      • לקרמל מלוח:
      • 80 גרם חמאה מלוחה
      • 135 גרם שמנת מתוקה חמה
      • 1 כפית מלח
      • 140 גרם סוכר
      • 4 גרם ג'לטין
      • 2 כפות מים קרים
      • 1 מקל וניל

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הקרמל: מערבבים את הג'לטין והמים הקרים בקערה קטנה.
      • 2. בסיר על אש נמוכה- בינונית מחממים את הסוכר, ומקל וניל. מבשלים עד לקבלת קרמל.
      • 3. עוצרים את הבישול ומוסיפים את חמאה, מלח ושמנת חמה.
      • 4. ממשיכים בפעולת הבישול ובסוף מוסיפים את הג'לטין המושרה.
      • 5. מקררים את הקרמל. רצוי להכין את הקרמל המלוח יום לפני ולאחסנו במקרר כיוון שכך יותר נוח לעבוד איתו.
      • 6. מכינים את הסופגניות: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, סוכר, חלב, שמן, תמצית וניל, ואינסטנט פודינג, במשך 10 דקות במהירות בינונית-איטית.
      • 7. מוסיפים את המלח ולשים כ-2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
      • 8. מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה (אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.
      • 9. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות.
      • 10. מגלגלים את היחידות בצק ל-25 כדורים ומעבירים אותם לתבנית עם נייר אפייה. מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח- כשעה.
      • 11. מחממים תנור ל180 מעלות.
      • 12. מכינים את ציפוי הקראסט: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כול החומרים יחד במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד, מוציאים את הבצק לנייר אפייה, ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה, מקררים אותו כשעה, קורצים עיגולים בקוטר הסופגנייה.
      • 13. מניחים את ציפוי הקראסט על כל סופגנייה תפוחה.
      • 14. אופים כ- 15 דקות, עד להזהבה קלה.
      • 15. מצננים וממלאים במלית קרמל מלוח.
      • גיוון:
      • ניתן להכין סופגניות שוקולד אפויות: ממירים 2 כפות קמח ב2 כפות קקאו. ומגדילים את כמות המים ל1/2 3 כוסות (קקאו מייבש).

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -