סופגניות אפויות עם קרמל מלוח
שילוב מושלם של מתוק ומלוח- סופגניות אפויות עם קרמל מלוח
מצרכים
- ל-25 יחידות:
- 1 ק"ג קמח לחם
- 1 שקית משפר אפיה לבצק שמרים
- 2/3 כוס סוכר (150 גרם)
- 1 כפית מלח
- 1/3 1 כוסות חלב (320 מ"ל)
- 3 ביצים "XL"
- 75 גרם שמרים טריים- שקית וחצי שימרית
- 1 כף אינסטנט פודינג (15 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס שמן (50 מ"ל)
- לציפוי הקראסט:
- 150 חמאה רכה
- 150 גרם סוכר דמררה
- 175 גרם קמח
- לקרמל מלוח:
- 80 גרם חמאה מלוחה
- 135 גרם שמנת מתוקה חמה
- 1 כפית מלח
- 140 גרם סוכר
- 4 גרם ג'לטין
- 2 כפות מים קרים
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקרמל: מערבבים את הג'לטין והמים הקרים בקערה קטנה.
- 2. בסיר על אש נמוכה- בינונית מחממים את הסוכר, ומקל וניל. מבשלים עד לקבלת קרמל.
- 3. עוצרים את הבישול ומוסיפים את חמאה, מלח ושמנת חמה.
- 4. ממשיכים בפעולת הבישול ובסוף מוסיפים את הג'לטין המושרה.
- 5. מקררים את הקרמל. רצוי להכין את הקרמל המלוח יום לפני ולאחסנו במקרר כיוון שכך יותר נוח לעבוד איתו.
- 6. מכינים את הסופגניות: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, סוכר, חלב, שמן, תמצית וניל, ואינסטנט פודינג, במשך 10 דקות במהירות בינונית-איטית.
- 7. מוסיפים את המלח ולשים כ-2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
- 8. מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה (אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.
- 9. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות.
- 10. מגלגלים את היחידות בצק ל-25 כדורים ומעבירים אותם לתבנית עם נייר אפייה. מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח- כשעה.
- 11. מחממים תנור ל180 מעלות.
- 12. מכינים את ציפוי הקראסט: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כול החומרים יחד במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד, מוציאים את הבצק לנייר אפייה, ומרדדים אותו בין 2 ניירות אפייה, מקררים אותו כשעה, קורצים עיגולים בקוטר הסופגנייה.
- 13. מניחים את ציפוי הקראסט על כל סופגנייה תפוחה.
- 14. אופים כ- 15 דקות, עד להזהבה קלה.
- 15. מצננים וממלאים במלית קרמל מלוח.
- גיוון:
- ניתן להכין סופגניות שוקולד אפויות: ממירים 2 כפות קמח ב2 כפות קקאו. ומגדילים את כמות המים ל1/2 3 כוסות (קקאו מייבש).