טופו בבירה וגינג'ר בגריל
אפשר גם להכין במחבת פסים משומן שחוממה מראש . ניתן להוציא את פרוסות הבצל מהרוטב, ולטגן אותן על במחבת הפסים או פלנצ'ה ולהגיש בצד
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 1 חבילת טופו מוצק (כ-300 גרם)
- 1/2 בקבוק בירה מאיכות טובה
- 1/3 כוס רוטב ברביקיו (מהמתכון לטמפה)
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 בצל פרוס
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1.חותכים את הטופו ל-6 פרוסות לרוחב, מניחים על מגש ומכסים בנייר אפייה. מסדרים מעל כמה ספרים או משקל כבד ומשאירים ככה כחצי שעה ליציאת נוזלים.
- 2.מערבבים בירה, ג'ינג'ר, בצל, רוטב ברביקיו ושום ויוצקים לתבנית זכוכית. מניחים בפנים את הטופו, הופכים, מכסים ושומרים במקרר במשך שעה לפחות (אפשר גם במשך הלילה) הופכים מדי פעם.
- 3. להכנה על האש: משמנים היטב את הגריל בשמן זית. מניחים את פרוסות הטופו לא מזיזים במשך כ-6-7 דקות. מברישים עם הרוטב בזמן הצלייה. הופכים, מברישים ומשאירים עוד כ-6-7 דקות. מברישים מדי פעם. טעים בלחמנייה עם חרדל וירקות (ובבית אפשר להוסיף מיונז סויה).