לחם קלוי עם עגבניות ותרד
מתכון יווני מטריף מתוך ספר הבישול של גרקו ללחם קלוי עם עגבניות, תרד וגבינה שכל מה שמתחשק הוא לתקוע בו ביס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- הכפילו את הכמויות במתכון הבא בהתאם למספר המנות שתרצו להגיש.
- 1 פרוסה עבה (כ-3 ס"מ) לחם לבן ללא הקרום, חצויה
- 4-3 כפות שמן זית
- אורגנו יבש
- 2 עגבניות מגוררות בפומפייה
- 2 חופנים תרד, מוקפצים במחבת עם מעט מאוד שמן זית וקצוצים
- 2 כפות גבינת פטה מפוררת
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- 2. מברישים את חצאי פרוסת הלחם במעט משמן הזית משני הצדדים ומפזרים עליהם מעט אורגנו. מניחים בתבנית, אופים כ-20 דקות, הופכים את חצאי הפרוסות ואופים עוד כ-10 דקות, עד שהלחם יבש, שחום וקלוי היטב משני הצדדים.
- 3. מניחים את הלחם הקלוי על צלחת הגשה. מכסים את חצאי הפרוסות בעגבניות המגוררות ומסדרים מעליהן את התרד. מוסיפים את הגבינה מלמעלה, מזלפים את יתרת שמן הזית, מפזרים אורגנו, מלח ופלפל ומגישים.