מסבחה עדשים שחורות של דוחול ספאדי
דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא בנצרת מגיש מסבחה חמימה מעדשים שחורות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות נזיד עדשים חם (ראו מתכון קודם)
- 3−2 כפות טחינה גולמית
- מיץ סחוט מ?½ לימון
- שום כתוש, לפי הטעם (לא חובה)
- מעט פלפל שאטה
- פטרוזיליה או כוסברה או עלי רשאד, קצוצים
- שמן זית, לזילוף
- להגשה
- פיתה טרייה וזיתים או חמוצים
אופן ההכנה
- 1. יוצקים את נזיד העדשים לקערה. מוסיפים את הטחינה הגולמית.
- 2. מוסיפים את מיץ הלימון, השאטה ושום, אם אוהבים, ואת הפטרוזיליה (או איזה עלים שאוהבים). מזלפים מעל שמן זית. אוכלים חם עם פיתה טרייה וזיתים או חמוצים ליד.