מסבחה עדשים שחורות של דוחול ספאדי
דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא בנצרת מגיש מסבחה חמימה מעדשים שחורות
מתכוני סלטים של דוחול ספאדי (צילום: דניה ויינר)
מחשבון המרות
- 2 כוסות נזיד עדשים חם (ראו מתכון קודם)
- 3−2 כפות טחינה גולמית
- מיץ סחוט מ?½ לימון
- שום כתוש, לפי הטעם (לא חובה)
- מעט פלפל שאטה
- פטרוזיליה או כוסברה או עלי רשאד, קצוצים
- שמן זית, לזילוף
- להגשה
- פיתה טרייה וזיתים או חמוצים
- 1. יוצקים את נזיד העדשים לקערה. מוסיפים את הטחינה הגולמית.
- 2. מוסיפים את מיץ הלימון, השאטה ושום, אם אוהבים, ואת הפטרוזיליה (או איזה עלים שאוהבים). מזלפים מעל שמן זית. אוכלים חם עם פיתה טרייה וזיתים או חמוצים ליד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה