קבב קמבודי ברוטב תמרהינדי
מתכון של משה בדישי ממסעדת מינה טומיי לקבב קצת אחר, עטוף בטעמים אסיאתיים עם תמרהינדי, קשיו ועוד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-8 שיפודים
- להכנת הקבב:
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון שמן-חזה בקר או אונטריב
- 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
- 2 כפות רוטב דגים
- 2 פלפלים חריפים אדומים ללא גרעינים קצוצים
- 5 שיני שום קצוצות
- כף נענע קצוצה
- כף עלי חמציצים קצוצים (ניתן להשיג בחניות ירק. במידה ואין ניתן לוותר)
- כף עלי כוסברה קצוצים
- 1/4 כפית זרעי כמון קלויים
- 1/2 כפית שורש כורכום מגורד (בעל טעם עז יותר מתבלין כורכום)
- 2 כפות קשיו טחון או בוטנים טחונים
- 1 חציל בינוני קלוי בגריל מקולף וקצוץ
- 2 כפות מים
- 8 שיפודי עץ מושרים במים
- להכנת הרוטב:
- 1/4 כוס רוטב תמרהינדי
- 2 שאלוטס פרוס
- 1 ליים סחוט
- 2 כפות סוכר דקלים קצוץ
- 1/2 כוס מים
- 3 גבעולי כוסברה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי תערובת הקבב יחד בקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- 2. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת.
- 3. לאחר כחצי שעה, כשהתערובת הבשר התגבשה והטעמים התחברו, מעצבים עם היד עד גבי שיפוד עץ את הקבבים ומהדקים היטב.
- 4. צולים על גריל 4-5 דקות מכל צד, או עד קבלת מידת העשייה הרצויה ומגישים לצד רוטב התמרהינדי.