קבב קמבודי ברוטב תמרהינדי

מתכון של משה בדישי ממסעדת מינה טומיי לקבב קצת אחר, עטוף בטעמים אסיאתיים עם תמרהינדי, קשיו ועוד

מתכון מאת: משה בדישי, מערכת וואלה!
קבב במסעדת מינה טומיי. דרור עינב
קבב במסעדת מינה טומיי

מצרכים

  • חומרים ל-8 שיפודים
  • להכנת הקבב:
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון שמן-חזה בקר או אונטריב
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 פלפלים חריפים אדומים ללא גרעינים קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • כף נענע קצוצה
  • כף עלי חמציצים קצוצים (ניתן להשיג בחניות ירק. במידה ואין ניתן לוותר)
  • כף עלי כוסברה קצוצים
  • 1/4 כפית זרעי כמון קלויים
  • 1/2 כפית שורש כורכום מגורד (בעל טעם עז יותר מתבלין כורכום)
  • 2 כפות קשיו טחון או בוטנים טחונים
  • 1 חציל בינוני קלוי בגריל מקולף וקצוץ
  • 2 כפות מים
  • 8 שיפודי עץ מושרים במים
  • להכנת הרוטב:
  • 1/4 כוס רוטב תמרהינדי
  • 2 שאלוטס פרוס
  • 1 ליים סחוט
  • 2 כפות סוכר דקלים קצוץ
  • 1/2 כוס מים
  • 3 גבעולי כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי תערובת הקבב יחד בקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 2. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת.
  • 3. לאחר כחצי שעה, כשהתערובת הבשר התגבשה והטעמים התחברו, מעצבים עם היד עד גבי שיפוד עץ את הקבבים ומהדקים היטב.
  • 4. צולים על גריל 4-5 דקות מכל צד, או עד קבלת מידת העשייה הרצויה ומגישים לצד רוטב התמרהינדי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully