שניצל בנוסח תאילנדי
מתכון שיכניס את המטבח שלכם לאווירה תאילנדית משגעת, עם רוטב נפלא ורעש משגע של קראנץ'
מצרכים
- מצרכים:
- כמות: עבור 4-6 מנות
- 1 קילו חזה עוף פרוס כמו שניצל
- קמח לקימוח
- 1 ביצה
- לציפוי הלימוני:
- 300 גרם בוטנים לא קלויים
- חופן קפיר ליים
- 2 מקלות למון גראס
- 3 יחידות צ'ילי טרי
- 100 גרם שזיפים מיובשים ללא גרעין
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה
- 1. הכנת הציפוי: מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה בשכבה אחת ומכניסים לתנור לשעה בחום נמוך של 90 מעלות על מנת לייבש את כל המרכיבים. מקררים.
- 2. מכניסים את כל המרכיבים שייבשנו והתקררו למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד לקבל תערובת פירורית. למי שיש מטחנת בשר רצוי להשתמש בה על מנת לטחון את המרכיבים.
- 3. הכנת העוף: מכינים מראש 3 קערות עם ביצה טרופה, קמח וציפוי הלימון- מקמחים את פרוסות חזה העוף בקערת הקמח, לאחר מכן טובלים בביצה הטרופה ומעבירים לקערה עם ציפוי הלימון.
- 4. מחממים שמן במחבת וכשהשמן חם מכניסים את חזות העף המצופים לטיגון עד להזהבה.
- 5. לצד העוף הפריך מגישים קערה קטנה עם מיץ לימון טרי, מעט טוגראשי ומלח גס לטבילה .