מתכונים חמים

שניצל בנוסח תאילנדי

מתכון שיכניס את המטבח שלכם לאווירה תאילנדית משגעת, עם רוטב נפלא ורעש משגע של קראנץ'

מתכון מאת: שחף שבתאי, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

חזה עוטף אסיאתי בציפוי לימוני של שחף שבתאי (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים:
  • כמות: עבור 4-6 מנות
  • 1 קילו חזה עוף פרוס כמו שניצל
  • קמח לקימוח
  • 1 ביצה
  • לציפוי הלימוני:
  • 300 גרם בוטנים לא קלויים
  • חופן קפיר ליים
  • 2 מקלות למון גראס
  • 3 יחידות צ'ילי טרי
  • 100 גרם שזיפים מיובשים ללא גרעין
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן שומשום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הציפוי: מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה בשכבה אחת ומכניסים לתנור לשעה בחום נמוך של 90 מעלות על מנת לייבש את כל המרכיבים. מקררים.
  • 2. מכניסים את כל המרכיבים שייבשנו והתקררו למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד לקבל תערובת פירורית. למי שיש מטחנת בשר רצוי להשתמש בה על מנת לטחון את המרכיבים.
  • 3. הכנת העוף: מכינים מראש 3 קערות עם ביצה טרופה, קמח וציפוי הלימון- מקמחים את פרוסות חזה העוף בקערת הקמח, לאחר מכן טובלים בביצה הטרופה ומעבירים לקערה עם ציפוי הלימון.
  • 4. מחממים שמן במחבת וכשהשמן חם מכניסים את חזות העף המצופים לטיגון עד להזהבה.
  • 5. לצד העוף הפריך מגישים קערה קטנה עם מיץ לימון טרי, מעט טוגראשי ומלח גס לטבילה .

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully