וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוסטביף עם גזר וסלק צלוי

נתח השפיץ צ'אך, העשיר והמשופע בשומן, הוא המועמד המומלץ ביותר להפוך לרוטביף. רק להוסיף ירקות ולהמתין למחמאות

מתכון מאת: מתכונים לחג

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • נתח אחד של פיקנייה עגל (שפיץ צאך) עם פס שומן יפה במשקל 1.3 -1.5 ק"ג
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • עלים מ-1 גבעול רוזמרין
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 4 גזרים, חתוכים לרצועות
  • 2-3 סלקים, חתוכים לרצועות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180מעלות.
  • 2. מניחים מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה, מחממים מעט ומניחים את נתח הפיקנייה (שפיץ צ'אך) עם צד השומן כלפי מטה. צורבים היטב כ-4-5 דקות. הופכים וצורבים גם מהצד השני 2-3 דקות נוספות.
  • 3. מוציאים את הנתח מהמחבת ושומרים בצד. שומרים את השומן שניגר מהבשר במהלך הצריבה.
  • 4. מסדרים את רצועות הגזרים והסלקים על תבנית מרופדת נייר אפיה ומפזרים מעל את עלי הרוזמרין. מתבלים במעט שומן שניגר מהמחבת, שמן זית, מלח ופלפל ומניחים מעל את נתח הבשר שצרבנו.
  • 5. צולים בתנור החם 20-30 דקות, עד שהבשר הגיע לדרגת מדיום-מדיום רייר.
  • 6. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לבשר לנוח כ-20 דקות.
  • 7. פורסים דק ומגישים עם הירקות האפויים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully