- 1. מחממים תנור ל-180מעלות.
-
- 2. מניחים מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה, מחממים מעט ומניחים את נתח הפיקנייה (שפיץ צ'אך) עם צד השומן כלפי מטה. צורבים היטב כ-4-5 דקות. הופכים וצורבים גם מהצד השני 2-3 דקות נוספות.
-
- 3. מוציאים את הנתח מהמחבת ושומרים בצד. שומרים את השומן שניגר מהבשר במהלך הצריבה.
-
- 4. מסדרים את רצועות הגזרים והסלקים על תבנית מרופדת נייר אפיה ומפזרים מעל את עלי הרוזמרין. מתבלים במעט שומן שניגר מהמחבת, שמן זית, מלח ופלפל ומניחים מעל את נתח הבשר שצרבנו.
-
- 5. צולים בתנור החם 20-30 דקות, עד שהבשר הגיע לדרגת מדיום-מדיום רייר.
-
- 6. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לבשר לנוח כ-20 דקות.
-
- 7. פורסים דק ומגישים עם הירקות האפויים.