וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תוצרת בית: קטשופ ואיולי לימוני

מתכון לקטשופ ואיולי תוצרת בית

מתכון מאת: בת חן דיאמנט

20 דקות עבודה
קטשופ ואיולי ביתי. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: נעה קנריק,
ליד השניצל. קטשופ ואיולי ביתיים/צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: נעה קנריק

מצרכים למתכון

  • לקטשופ

    • 800גרםשימורי עגבניות שלמות (רצוי תוצרת איטליה)
    • 3כפותסוכר חום
    • 1כףחומץ יין אדום
    • 1כפיתפפריקה מתוקה
    • ¼כוסמים
    • מעטמלח
    • מעטפלפל שחור
  • לאיולי לימוני

    • 2חלמונים
    • 1כףחרדל דיז'ון (חלק או גרגרים)
    • 1כףמיץ לימון
    • 2שיני שום טריות וכתושות
    • 180מ״לשמן זית
    • מעטמלח
    • מעטפלפל
  • להגשה

    • 1חבילהמקלוני דג בציפוי צ'יפס

אופן ההכנה

איך מכינים קטשופ ואיולי לימוני?

  • 1
    הכנת הקטשופ: שמים את כל המרכיבים בסיר, מלבד המים. מביאים לרתיחה, ומעבירים ללהבה הכי קטנה. מבשלים כשעה עם מכסה, מידי פעם מערבבים.
  • 2
    במידה והעגבניות מסמיכות אחרי חצי שעה ומתחילות להראות סימני חריכה מוסיפים את המים (זה תלוי בסוג העגבניות). טוחנים עם מוט בלנדר ידני ומעבירים לבקבוק זכוכית סטרילי או צנצנת שעברו עיקור (הרתחה במים). שומרים במקרר עד שבועיים.
  • 3
    הכנת האיולי: טורפים בקערה חלמונים, חרדל ומיץ לימון כ-2 דקות. מוסיפים בזרם איטי ודק את שמן הזית תוך כדי ערבוב, ממשיכים לטרוף עד אשר השמן נטמע כולו. מתבלים במלח, פלפל ושום. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד 3 ימים.
  • 4
    מגישים לצד מקלוני הדג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully