חומרים ל- 3 עוגות.
לבצק:
750 גרם קמח (6 כוסות)
25 גרם שמרים טריים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים מס' 1
250 מ"ל חלב (2/3 כוס)
200 גרם חמאה פרוסה לקוביות, בטמפ' החדר
5 גרם מלח (1/2 כפית מחוקה)
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מ-1/2 פרי
מלית אגוזים - לעוגה אחת:
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות קקאו מנופה
3/4 כוס סוכר
50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
50 גרם צימוקים לבנים
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, בעזרת וו לישה, מערבבים את כל החומרים במהירות איטית , מלבד החמאה והמלח.
2. כאשר הבצק מתאחד במיקסר, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד אשר מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות או לילה מראש.
4. מוציאים את הבצק המהמקרר ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מרדדים בעזרת מערוך כל אחד מהחלקים למלבן בעובי של 5 מ"מ.
5. מברישים את הבצק בחמאה מומסת.
6. מפזרים בעזרת מסננת קטנה את הקקאו על כל הבצק.
7. מפזרים מעל אגוזים וצימוקים.
8. יוצרים גלילה, חוצים ל-2 וקולעים.
9. מכניסים לתבנית אפיה מלבנית, מתפיחים 45 דקות.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-165-170 מעלות כ-40 דקות
11. דקורציה: בגמר האפייה, מוציאים את העוגה ובוזקים אבקת סוכר.
בשביל הרושם
מיקי שמו; צילומים: דנה מאירזון
13.1.2010 / 13:40