וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אנטרקוט צלוי בפויקה לוהט

14.5.2008 / 0:12

לקראת פסטיבל טעם העיר, סדרת מתכונים של המסעדות המשתתפות והפעם: השף אריאל כהן ממסעדת פויקה

מערכת וואלה

להכנת 6 מנות:

מצרכים:
נתח אנטרקוט מיושן במשקל של 1.5 ק''ג
4 בצלים שלמים
80 גרם מלח גס
40 גרם פלפל שחור גרוס

לרוטב מנטה:
200 גר' נענע (שני זרים)
20 גר' אורגנו
2 שיני שום
כוס שמן זית
50 מ"ל חומץ
מלח
פלפל
צ'ילי טרי שלם (לאוהבי פיקנטי)

הכנה:

1. ממליחים את נתח האנטרקוט, מפלפלים היטב מכל הכיוונים ומעסים אותו מעט.

2. מלהיטים פויקה מס' 2 או 3 על האש וכשהוא לוהט מניחים בו את נתח הבשר לסגירה מכל הכיוונים - כדקה וחצי מכל צד.

3. טיפ - את נתח הבשר כדאי לקשור בחוט משיכה בצורת שתי וערב כמו שקושרים חבילה בדואר, על מנת לצופף אותו - כשהבשר קשור ניתן להגיע למידת עשייה אחידה של הנתח ונמנעים מעשיית יתר.

4. לאחר שהנתח סגור מניחים בסיר 4 בצלים שלמים גדולים עם הקליפה ומנמיכים את האש.

5. מניחים את הנתח על הבצלים לעוד חצי שעה בישול (לדרגת מדיום) או ל 45 דקות (ליותר ממדיום)

6. להגשה: פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומניחים בצורת מניפה על הצלחת , יוצקים מעט מהרוטב מסביב לבשר.

7. מכניסים את כל המצרכים יחד למעבד המזון וטוחנים.
מאחסנים בצנצנת זכוכית במקרר ומשתמשים כל הקיץ.


צילום: דייב שחר ודניאל יעקובוביץ'
עריכה: זוהר ראובני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully