להכנת 6 מנות:
מצרכים:
נתח אנטרקוט מיושן במשקל של 1.5 ק''ג
4 בצלים שלמים
80 גרם מלח גס
40 גרם פלפל שחור גרוס
לרוטב מנטה:
200 גר' נענע (שני זרים)
20 גר' אורגנו
2 שיני שום
כוס שמן זית
50 מ"ל חומץ
מלח
פלפל
צ'ילי טרי שלם (לאוהבי פיקנטי)
הכנה:
1. ממליחים את נתח האנטרקוט, מפלפלים היטב מכל הכיוונים ומעסים אותו מעט.
2. מלהיטים פויקה מס' 2 או 3 על האש וכשהוא לוהט מניחים בו את נתח הבשר לסגירה מכל הכיוונים - כדקה וחצי מכל צד.
3. טיפ - את נתח הבשר כדאי לקשור בחוט משיכה בצורת שתי וערב כמו שקושרים חבילה בדואר, על מנת לצופף אותו - כשהבשר קשור ניתן להגיע למידת עשייה אחידה של הנתח ונמנעים מעשיית יתר.
4. לאחר שהנתח סגור מניחים בסיר 4 בצלים שלמים גדולים עם הקליפה ומנמיכים את האש.
5. מניחים את הנתח על הבצלים לעוד חצי שעה בישול (לדרגת מדיום) או ל 45 דקות (ליותר ממדיום)
6. להגשה: פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומניחים בצורת מניפה על הצלחת , יוצקים מעט מהרוטב מסביב לבשר.
7. מכניסים את כל המצרכים יחד למעבד המזון וטוחנים.
מאחסנים בצנצנת זכוכית במקרר ומשתמשים כל הקיץ.
צילום: דייב שחר ודניאל יעקובוביץ'
עריכה: זוהר ראובני
אנטרקוט צלוי בפויקה לוהט
14.5.2008 / 0:12