בוריטו עוף עם סלסת עגבניות
מתכון של אילן ינון מ"טמפטיישן בר" בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
- 1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
- חצי בצל לבן חתוך לרצועות
- 1 כף שמן
- 30 גרם ממרח אבוקדו
- 2 טורטיות קמח גדולות (ניתן לקנות בחנויות המזון האתניות)
- מלח לפי הטעם
- כמון לפי הטעם
- חצי כף סלסה
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן במחבת. מזהיבים את הפלפל האדום והבצל. מוסיפים את חזה העוף, מתבלים במעט כמון ומלח ומטגנים עד הזהבה.
- 2. מחממים את הטורטיות על מחבת חמה (לריכוך והוספת אלסטיות). מורחים במרכז הטורטייה מעט ממרח אבוקדו, מוסיפים מתערובת הירקות והעוף המטוגן ומגלגלים.
- חוצים את הטורטייה המטוגנת לשתיים, מגישים עם סלסה עגבניות.
- ניתן להוסיף לבוריטו גם גבינה מגורדת וכף שמנת חמוצה.