פסטו מעודן
פסטו לא חייב להיות מבזיליקום. אפשר להכין פסטו מכל עשב שאוהבים ואפשר לשלב כמה. מומלץ להכין כמות גדולה, לחלק למנות ולהקפיא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 1 כוס עלי תרד
- 2 שיני שום
- 3 כפות צנוברים
- 50 גרם גבינת רוקפור או פרמזן (שתיהן נהדרות, מה שאוהבים) מגוררת
- כוס שמן זית
- מלח
- ½ פלפל ירוק חריף (לא חובה, רק אם אוהבים חריף)
אופן ההכנה
- 1. חולטים את התרד חליטה קלה (דקה) במי מלח רותחים.
- 2. קוצצים את הבזיליקום במעבד מזון ומוסיפים את התרד.
- 3. מוסיפים את השמן, השום, הפלפל החריף, הצנוברים והגבינה וטולנים הכל ביחד.
- 4. מתבלים במלח לפי הטעם