גרנולה ביתית לבוקר טוב
עשיר בדגנים והפתעות בריאות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 2 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 כוס פצפוצי אורז
- 1/4 כוס נבט חיטה
- 1/4 כוס גרעיני חמניה
- 1/2 כוס אגוזים (מלך, פקאן, ברזיל, שקד) קצוצים
- 3 כפות שומשום מלא
- 3 כפות קוקוס
- 1/2 כוס אוכמניות מיובשות
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות
- 1 כפית קינמון
- 1/3 כוס סוכר קנים
- 4 כפות סירופ מייפל
- 1/4 כוס שמן חמניות/קנולה
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
- 2. קוצצים אגוזים ומערבבים בקערה יחד עם כל החומרים היבשים.
- 3. בקערה נפרדת, מערבבים את השמן, המים, הסוכר והמייפל.
- 4. מוזגים את תערובת השמן על החומרים היבשים, מערבבים ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- 5. אופים כשעה, כאשר יש צורך לערבב את הגרנולה כל 10-15 דקות.
- 6. מצננים היטב, מוסיפים את האוכמניות והחמוציות ושומרים בכלי אטום.
- 7. מי שלא אוהב פירות יער יכול להשתמש בצימוקים ופירות יבשים אחרים.