וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת טירמיסו איטלקי עם יין מרסלה

הגיע הזמן לפינוק המושלם

מתכון מאת: דורעם גונט, .

טירמיסו. דרור עינב,
טירמיסו/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לתבנית מלבנית גדולה (35x25 ס"מ)
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבונים ולחלמונים
  • כוס סוכר
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן
  • 350 גרם בישקוטים
  • 3/4 כוס (כ-180 מ"ל) קפה אספרסו חזק (אם אין, מסתפקים בצער בקפה חזק אחר)
  • שליש כוס יין מרסלה (או 1/4 כוס ברנדי או ויסקי, אבל עדיף מרסלה)
  • אבקת קקאו לא ממותקת

אופן ההכנה

  • 1. בקערה נקייה מתחילים להקציף את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים פנימה בהדרגה כמחצית מהסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ורך (2-3 דקות הקצפה במיקסר חשמלי).
  • 2. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם מחצית הסוכר הנותרת, לתערובת תפוחה ובהירה (2-3 דקות הקצפה). מוסיפים אל החלמונים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים במהירות לתערובת אחידה.
  • 3. מוסיפים פנימה גם את קצף החלבונים ומקפלים אותו פנימה בעדינות בעזרת מרית, בלי לשבור את הקצף. מערבבים את הקפה עם המרסלה ויוצקים לצלחת עמוקה ורחבה.
  • 4. טובלים בישקוט, צד הסוכר כלפי מעלה, בזריזות בקפה (למשך חצי שנייה או פחות, ובלי להטביע עד הסוף. טבילה ארוכה או עמוקה מדי תגרום לבישקוטים להתפרק) ומיד הופכים ומניחים בתבנית כשצד הסוכר כלפי מטה. מכסים כך את תחתית התבנית בשכבת בישקוטים צפופה. יוצקים על הבישקוטים מחצית מקרם הגבינה בשכבה אחידה. מנערים קלות ודופקים על משטח העבודה כדי ליישר את הקרם ולהיפטר מבועות אוויר הכלואות בו. מסדרים מעל הקרם שכבה שנייה של בישקוטים טבולים בקפה ובמרסלה, ומעליהם שכבה שנייה של קרם. שוב מנערים ודופקים על משטח העבודה כדי להחליק את פני העוגה.
  • 5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר, למשך ארבע שעות לפחות ועד יומיים.
  • 6. סמוך להגשה (ולא לפני כן), מוציאים מהמקרר, מורידים את הניילון, ממלאים מסננת קטנה וצפופה בקקאו ומפדרים את העוגה בשכבה דקיקה (מעל נייר עיתון, כדי שאפשר יהיה לפדר גם את השוליים, ולהיפטר בקלות מהלכלוך).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully