וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קולרבי של אלי לנדאו וחיים כהן

המאסטרים אלי לנדאו וחיים כהן מכינים מרק קולורבי עשיר וקרמי

מתכון מאת: אלי לנדאו וחיים כהן, .

קולורבי. ShutterStock
קולורבי

מצרכים למתכון

  • חצי קילו קולרבי ‏(4–6 ראשים‏) מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 50 גרם חמאה
  • כף סוכר
  • בצל בינוני קצוץ
  • כף קמח
  • ליטר ציר ירקות ‏(מבשלים חצי שעה בליטר מים כרישה, סלרי, פטרוזיליה, גזר וטימין, ומסננים‏)
  • חצי כוס שמנת לבישול
  • חצי כוס חלב
  • עלי הקולרבי חלוטים לרגע במים רותחים וקצוצים גס ‏(או צרור עלי מנגולד‏)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים וברגע שמתחיל להיווצר קרמל, מוסיפים את קוביות הקולרבי. ממליחים ומפלפלים. מערבבים ומטגנים 5 דקות.
  • 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים את השמנת והחלב ומבשלים חמש דקות נוספות ‏(מי שאוהב טעם סמיך של שמנת, מוזמן להשתמש במכל שלם של שמנת ולוותר על החלב‏).
  • 3. כעת, אפשר לרסק את המרק בבלנדר ידני, אבל אפשר להשאיר אותו בלתי מרוסק. הוא יהיה טעים למרות הכל. יוצקים את המרק לצלחות הסועדים ובכל צלחת, מוסיפים ערימונת עלים חלוטים וקצוצים ‏(של קולרבי או מנגולד‏). מתבלים בנדיבות בפלפל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully