- 1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים וברגע שמתחיל להיווצר קרמל, מוסיפים את קוביות הקולרבי. ממליחים ומפלפלים. מערבבים ומטגנים 5 דקות.
-
- 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים את השמנת והחלב ומבשלים חמש דקות נוספות (מי שאוהב טעם סמיך של שמנת, מוזמן להשתמש במכל שלם של שמנת ולוותר על החלב).
-
- 3. כעת, אפשר לרסק את המרק בבלנדר ידני, אבל אפשר להשאיר אותו בלתי מרוסק. הוא יהיה טעים למרות הכל. יוצקים את המרק לצלחות הסועדים ובכל צלחת, מוסיפים ערימונת עלים חלוטים וקצוצים (של קולרבי או מנגולד). מתבלים בנדיבות בפלפל.