וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות דגנים וקטניות

הלביבה הזו היא חלומו של כל הורה – מניסיון. כל אחד יתמוגג כשיראה את הילדים אוכלים ממנה. עם הקטנים זה הולך בקלות, עם הגדולים קצת יותר קשה. יש בה מכל טוב והיא עסיסית ופריכה בעת ובעונה אחת. טעים לאכול ממנה גם למחרת ואפילו לא צריך לחמם. טעים לטבול ביוגורט מתוב

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

לביבות דגנים וקטניות. דנה מאירזון
לביבות דגנים וקטניות

מצרכים למתכון

  • ל-25 לביבות:
  • 1 שקית לקט 10 דקות של קטניות ודגנים
  • 1 גזר
  • 1 קישוא
  • 1 בצל סגול קטן
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • צרור קטן של כוסברה או פטרוזיליה קצוץ
  • ליוגורט המתובל:
  • גביע יוגורט
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 1 ליים או לימון

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים את כל הירקות בפומפייה.
  • 2. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, כוסברה, מלח ופלפל שחור גרוס.
  • 3. מבשלים את הלקט בשפע מים רותחים (לפי הוראות היצרן), מסננים ומצננים.
  • 4. מערבבים את הלקט המבושל עם שאר החומרים בקערה.
  • 5. מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות עם מעט שמן. בעזרת שתי כפות מעצבים לביבות ומטגנים 3-2 דקות מכל צד להתייצבות והזהבה.
  • 6. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם יוגורט מתובל בכוסברה, מיץ וקליפה מגוררת של ליים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully