בורקיטס ממולאים בגבינה

הסוד של הבורקיטס של אורלי פלאי-ברונשטיין נעוץ בגבינה שהיא בוחרת - רק גבינה בולגרית אמיתית בעלת נוכחות, או גבינת חמד. כל גבינה אחרת פשוט לא תעשה את העבודה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
בורקיטס גבינה של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס
בורקיטס גבינה של נעמה נויהאוז

מצרכים

  • ל-25 יחידות:
  • לבצק:
  • 1/2 קילו (31/2 כוסות ועוד כף) קמח
  • 240 מ"ל (1 כוס) שמן
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית:
  • 250 גרם גבינה בולגרית (אמיתית, לא מעודנת) מפוררת, או גבינת חמד מגוררת
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. מעבדים את החומרים בקערה בעזרת הידיים, במיקסר או במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה, כזה שיש לו מרקם של תנוך האוזן (כמו שסבתא שלי היתה אומרת).
  • 2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 3. מערבבים את הגבינה עם בצל ירוק.
  • 4. מחלקים את הבצק ל-25 כדורים שווים. משטחים כל כדור לעיגול על כף היד. ממלאים בכפית גבינה, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים וחותכים בעזרת כוס בקוטר מתאים, או לחילופין - צובטים את הקצוות לסגירה הדוקה ויפה. מורחים בביצה. (הערה: אפשר לשמור בקירור או הקפאה עד לאפייה)
  • 5. מניחים את הבורקיטס בתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהם מזהיבים יפה.
  • 6. גיוונים: אפשר להוסיף למלית 1/2 כוס חציל קלוי, ולוותר על חצי מכמות הגבינה. ניתן גם להבריש בביצה טרופה לפני האפייה, ולזרות על הבורקיטס שומשום ו/או קצח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully