- 1. מעבדים את החומרים בקערה בעזרת הידיים, במיקסר או במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה, כזה שיש לו מרקם של תנוך האוזן (כמו שסבתא שלי היתה אומרת).
-
- 2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
- 3. מערבבים את הגבינה עם בצל ירוק.
-
- 4. מחלקים את הבצק ל-25 כדורים שווים. משטחים כל כדור לעיגול על כף היד. ממלאים בכפית גבינה, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים וחותכים בעזרת כוס בקוטר מתאים, או לחילופין - צובטים את הקצוות לסגירה הדוקה ויפה. מורחים בביצה. (הערה: אפשר לשמור בקירור או הקפאה עד לאפייה)
-
- 5. מניחים את הבורקיטס בתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהם מזהיבים יפה.
-
- 6. גיוונים: אפשר להוסיף למלית 1/2 כוס חציל קלוי, ולוותר על חצי מכמות הגבינה. ניתן גם להבריש בביצה טרופה לפני האפייה, ולזרות על הבורקיטס שומשום ו/או קצח.