וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שיפודי עוף סאטה בנוסח אינדונזי

אחד מסמלי המטבח האינדונזי הוא רוטב הבוטנים. שידוך שכיח לרוטב הזה הוא בשר העוף

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה

עוף אינדונזי בחמאת בוטנים. ShutterStock
עוף אינדונזי בחמאת בוטנים

מצרכים למתכון

  • לצורך הכנת המנה יש להצטייד בשיפודי עץ שהושרו במים, על מנת שהעוף לא יידבק אליהם.
  • ל-4-6 מנות:
  • 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות של 3-4 ס"מ
  • למרינדה לעוף:
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס סויה שחורה (לא מתוקה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • פלפל ומעט מלח
  • לרוטב הבוטנים:
  • 2 בצלי שאלוט קלופים וקצוצים דק
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 שיני שום קלופות
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
  • 1/2 פלפל צ'ילי
  • 150 גרם בוטנים קלופים, קלויים וטחונים גס
  • קופסת חלב או קרם קוקוס (ואם אין או לא אוהבים, אפשר להשתמש במים רותחים)
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים – חלקה או עם שבבים, לפי טעם אישי
  • 1/2 כוס סויה שחורה מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את רוטב הסאטה: במחבת בינונית מטגנים את בצלי השאלוט עד שהם הופכים שקופים.
  • 2. קוצצים דק את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר. מוסיפים למחבת ומטגנים על אש בינונית במשך דקה.
  • 3. מוסיפים את חלב או קרם קוקוס (או לחילופים, המים הרותחים), וכשהתערובת מתחילה לבעבע, מוסיפים את חמאת הבוטנים. בוחשים ללא הפסקה, עד שהרוטב הופך אחד. מוסיפים את הסויה והבוטנים הקלויים. מומלץ להשתמש ברוטב כשהוא חם, אחרת הוא מסמיך מאוד.
  • 4. הכנת המרינדה לקוביות העוף: מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה גדולה, מכניסים את העוף ומעבירים למקרר לשעה.
  • 5. משפדים כ- 4-5 נתחי חזה עוף על כל שיפוד, וצולים במחבת פסים או על גריל.
  • 6. מסדרים את השיפודים על צלחת. יוצקים מעליהם את רוטב הסאטה. אפשר לפזר מעל בוטנים קלויים קצוצים, ולעטר בבצל ירוק קצוץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully