פאו דה ק?ז'ו?, ללא גלוטן
המאפה הלאומי של ברזיל- לחם גבינה ללא תפיחה,שמרים או גלוטן
מצרכים
- ל-20-15 לחמניות:
- 150 מ"ל חלב 3% שומן
- 85 מ"ל שמן תירס
- 350 גרם קמח טפיוקה
- 125 גרם גבינת ברינזה צאן, מפוררת
- 3/4 כפית מלח
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את החלב יחד עם השמן. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומוסיפים את קמח הטפיוקה.
- 2. בוחשים היטב ומבשלים יחד כשתי דקות.
- 3. מעבירים לקערת המיקסר ומתחילים לערבל בוו הגיטרה. מוסיפים את הגבינה המפוררת.
- 4. כאשר התערובת מתקררת מעט מוסיפים את המלח והביצה.
- 5. ממשיכים לערבל עד שהתערובת חלקה, כ-3 דקות. נותנים לבצק מנוחה של 15 דקות.
- 6. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה.
- 7. בידיים לחות יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים על תבנית האפייה.
- 8. מכניסים לתנור החם ואופים כ-30 דקות, או עד שהלחמניות זהובות וקלות. כדאי להוציא לחמנייה אחת מהתנור ולבדוק אם היא אפויה מבפנים, ואם יש צורך לאפות עוד מספר דקות.