פאו דה ק?ז'ו?, ללא גלוטן

המאפה הלאומי של ברזיל- לחם גבינה ללא תפיחה,שמרים או גלוטן

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
ספר האפייה של ארז קומרובסקי. ארז בן שחר,
ספר האפייה של ארז קומרובסקי(צילום: ארז בן שחר)

מצרכים

  • ל-20-15 לחמניות:
  • 150 מ"ל חלב 3% שומן
  • 85 מ"ל שמן תירס
  • 350 גרם קמח טפיוקה
  • 125 גרם גבינת ברינזה צאן, מפוררת
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את החלב יחד עם השמן. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומוסיפים את קמח הטפיוקה.
  • 2. בוחשים היטב ומבשלים יחד כשתי דקות.
  • 3. מעבירים לקערת המיקסר ומתחילים לערבל בוו הגיטרה. מוסיפים את הגבינה המפוררת.
  • 4. כאשר התערובת מתקררת מעט מוסיפים את המלח והביצה.
  • 5. ממשיכים לערבל עד שהתערובת חלקה, כ-3 דקות. נותנים לבצק מנוחה של 15 דקות.
  • 6. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה.
  • 7. בידיים לחות יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים על תבנית האפייה.
  • 8. מכניסים לתנור החם ואופים כ-30 דקות, או עד שהלחמניות זהובות וקלות. כדאי להוציא לחמנייה אחת מהתנור ולבדוק אם היא אפויה מבפנים, ואם יש צורך לאפות עוד מספר דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully