קאווה Jaume Serra Brut
למה? כי אם אתם מעוניינים בקאווה יבשה קלה ולא מחייבת לפיקניק ולמנגל זו אופציה חביבה ומתונת תמחור.
אי אפשר בלי כמה מילים על עפיצות: קאווה שמגיעה מיקב משמעותי מקטלוניה. מורכבת מענבי מאקאבאו, פארלדה וקסארלו. כל אחד מהזנים תסס בנפרד ואז חוברו להם כולם יחדיו לתסיסה משותפת. צבע זהוב, גוף בינוני, פירותיות נעימה.
כמה? 35 שקלים.
הכי מתאים ל: מנגל פרגיות.
בשבע מילים: מספק את הסחורה הנכונה לארוחת מרובת משתתפים.
קאווה Jaume Serra Semi Secco
למה? כי כל מה שצוין ממעל, בהתייחסות לקאווה היבשה של ז'אומה סרה תקף גם כאן, בצירוף מתקתקות.
אי אפשר בלי כמה מילים על עפיצות: קאווה לבנה חצי יבשה, זהובה, פירותית, מתקתקה ומאוזנת.
כמה: 35 שקלים.
הכי מתאים ל: פירות או סתם לגימה לא חשובה במיוחד של אחה"צ, באחד מטיולי החג.
בשמונה מילים: ממתק איכותי בהרבה ממקביליו מאיטליה - ממבעבעי הלמברוסקו למיניהם.
קאווה Real Imperial Brut Secco, Covides, Penedes
למה? כי אם הקאווה של ז'אומה סרה מייצגת את הבסיס, הקאווה הזו עולה במדרגה אחת ומאופקת תמחור.
אי אפשר בלי כמה מילים על עפיצות: ביקב קובידס שבקטלוניה מייצרים גם את קאווה "קסניוס" הידועה והאהודה כאן. צבע זהוב קש, גוף בינוני, איזון טוב ומורכבות רבה יחסית.
כמה? 45 שקלים.
הכי מתאים ל: פיקניק עם סלטים ים תיכוניים ומנגל עד פרק הסטייקים (לא כולל).
בשמונה מילים: קאווה רצינית יותר, שאפשר להגיש גם בארוחה מחייבת.
אייסוויין dr. Zenzen
למה? כי אייסוויין הוא תענוג גדול וייבואו לא מאד נפוץ כאן. כי מחיר היין שעל הפרק מגוחך יחסית לאיכותו.
אי אפשר בלי כמה מילים על עפיצות: אייסוויין (יין קרח) מיוצר מענבים שנבצרו קפואים וכך הפירותית, החומציות והמתיקות שבו מרוכזות מאד. מקור היין בכפר Valwig שבלב איזור המוזל-סאאר-רואר שבגרמניה והוא עשוי מזני וייסבורגונדר (פינו בלנק) וסילבנר. יקב זנזן מוערך מאד בתחומו.
כמה? 69 שקלים לבקבוק של 375 מ"ל.
הכי מתאים ל: כבד אווז, מנות פטה למיניהן או כיין קינוח לארוחה מכובדת.
בעשר מילים: הגישו מצונן היטב בכוסיות קטנות, המתיקות הופכת את היין הזה לכבד.