לקראת יום העצמאות שבו המנגלים עובדים במרץ רקח הברמן גלעד ליבנת (שגם זכה בתחרות פינלנדיה)מנהל בר קרלטון בתל אביב, קוקטיילים מארבעה סוגי אלכוהול קלאסיים: וודקה, עראק, ויסקי וטקילה.
כל החומרים הם למנה אחת, אבל אפשר להכין אותם גם מראש בכמות גדולה יותר ולהגיש מתוך קנקן.
אל תפספס
ערק מוחיטו
חומרים:
חצי לימון חתוך לקוביות
8 עלי נענע
3 כפיות סוכר
60 מ"ל ערק
15 מ"ל סירופ רוזטה
לסגירה:
שלוק סודה
אופן ההכנה:
1. משקשקים את כל החומרים יחד בשייקר ושופכים את התכולה לכוס גבוהה.
לינצבורג לימונייד
חומרים:
45 מ"ל ג'ק דניאלס
20 מ"ל טריפל סק
10 מ"ל מיץ לימון
10 מ"ל מי סוכר
ספרייט
אופן ההכנה:
1. לכוס עם קרח מוזגים את החומרים אחד אחרי השני.
2. סוגרים עם מעט ספרייט.
בלאדי מריה
חומרים:
50 מ"ל טקילה
מלח פלפל
מעט טבסקו
מעט רוטב ווסטרשייר
פלח לימון
פלח תפוז
60 מ"ל מיץ עגבניות
מלפפון
אופן ההכנה:
1. בשייקר מערבבים את כל החומרים.
2.מוזגים לכוס ומוסיפים רצועות מלפפון.
מרטיני של קיץ
חומרים:
חתיכות אבטיח ומלון כתושות
15 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל מי סוכר
60 מ"ל וודקה(עדיפות לפינלנדיה אשכולית)
אופן ההכנה:
1. בשייקר מערבבים את כל החומרים.