וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

להרגיש אירופה בפלורנטין: ערב האויסטרים של לונל ו-TOS

עודכן לאחרונה: 19.5.2025 / 7:19

שיתוף פעולה מרגש, טעים ושמח במיוחד

לונל, תל אביב. איתמר גינזבורג,
לשבת על הבר ולחגוג על אויסטרים. לונל/איתמר גינזבורג

מכורי האויסטרים וצרכני פירות הים הכבדים, יודעים מה אחת המטרות כשהם מגיעים לביקור בבירה אירופאית קולינרית כזו או אחרת - לזלול, וכמה שיותר, במחירים זולים במיוחד, כמו שאמור להיות בארצות מתקדמות.

זה לא משנה אם אתם בדרך לארוחת הצהריים, או סיימתם ארוחת בוקר ענקית של בית מלון רק לפני שעה, אם מכור לאויסטר נתקל בחנות או דוכן דגים בשוק מקומי בפריז, אם עבר דרך הבורו מרקט בלונדון וראה את הררי הקרח ועליהם הצדפות הנכספות, בו ברגע עוצרים הכול ושולקים אויסטר אחד לפחות במחיר מגוחך של 3-4 יורו בלבד, או 2.5 פאונד.

לכן אנחנו שמחים לבשר כי לערב אחד תוכלו לאכול אויסטרים במחירים נגישים במיוחד, טריים ואחרי טיפול של אחד השפים המסקרנים בתל אביב.

אויסטר אויסטרים של טוס tos. תומר נוי,
יפתחו לכם אויסטרים טריים על המקום שיקבלו טיפול מיוחד. TOS/תומר נוי
"גם לי כואב לשלם כל כך הרבה על אויסטר בארץ, כשבחו"ל זה עולה כל כך מעט"

האירוע מתרחש בביסטרו לונל, השוכן במתחם רביעיית פלורנטין ברחוב אברבנל בתל אביב, תחת ידיו של השף ינון אלעל, המתמחה במטבח תימני-ירושלמי, עם טכניקות של בישול עילי צרפתי.

"האויסטרים מגיעים אלינו מ-Tos, קבוצת יזמים ששמו לעצמם מטרה לייבא פירות ים ואויסטרים במחירים נגישים בתקווה לייצר שינוי", מספר עמרי קאופטייל, שותפו של אלעל ומי שאחראי על הצד המארח במסעדה, "הם מתארחים בכל מיני מסעדות שונות ויוצרים גם אירועים שונים בשאיפה לייצר קהילה שהולכת אחריהם. גם לי כואב לשלם כל כך הרבה על אויסטר בארץ, כשבחו"ל זה עולה כל כך מעט. אנחנו הולכים להגיש על הבר אויסטרים שעברו טיפול מדהים במחיר של 19/20/21 שקלים בלבד".

כשקאופטייל מדבר על טיפול מושלם, הוא מתכוון שאלעל השף הולך להגיש - מלבד אויסטרים בצורה מסורתית יותר, כמובן - גם אויסטר על הגריל עם גלייז סמנה (חמאה תימנית מסורתית), אויסטר עם שמן חוויאג' ואויסטר עם קולי כוסברה חמוץ. כל זה כאמור במחיר שערורייתי של עד 21 שקלים, ונמוך מזה.

"יהיו עוד דברים מגניבים על הבר", הוא מגלה, "כולל תפריט יינות לבנים מצרפת במחירים נוחים וגם כוס שמפניה אמיתית במחיר של 48 שקלים. אם בא לכם להרגיש לרגע אירופה, זה הערב בשבילכם".

לונל, תל אביב

יקיצה טבעית לבראנץ' האפשרויות הבלתי מוגבלות

לכתבה המלאה

seperator

ערב אויסטרים בלונל, שני, 19 במאי, אברבנאל 72, תל אביב (מתחם הרביעייה, מערב פלורנטין),077-9800339

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully