סופגנייה דיאטטית
קשה להאמין, אבל אפשר להפוך את המאכל הכי מושחת בתפריט היהודי לקצת פחות משמין, ועם זאת לא פחות זהוב וחגיגי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס חלב
- 6 חלבונים
- 1/2 כוס שמן
- 3 כוסות שמן לטיגון
- 10 טבליות סוכרזית (להמיס בכף מים חמים)
- 1 כוס קמח מלא
- 1/4 1 כוס קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כוס יין
- 1 שקית וניל
- מעט מלח
אופן ההכנה
- 1. מביאים את השמן לרתיחה (אפשר לבדוק רתיחה באמצעות טיפת מים).
- 2. מערבבים היטב את כל החומרים ומחלקים לעיגולים.
- 3. בעזרת כף גדולה טבולה במים מכניסים את הסופגניות לשמן החם ומזהיבים.
- 4. מוציאים את הסופגניות ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן.