עוגת גבינה ווניל
מתכון של "דיניץ" בתל אביב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 700 גר' גבינת שמנת
- 700 גר' סוכר
- 4 חלמונים
- 10 מ"ל וניל נוזלי
- 1 מקל וניל
- 4 כפות קמח תופח
- למרנג:
- 4 חלבונים
- 150 ג' סוכר
- לציפוי:
- 700 גר' גבינת שמנת
- כף מיץ לימון
- 10 גר' וניל נוזלי
- 6 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את השמנת, סוכר, חלמונים, וניל נוזלי ומקל וניל.
- 2. מכינים את המרנג: מערבבים במיקסר את החלבונים והסוכר, עד ליצירת מרקם קשה ואחיד. מקפלים בעדינות לתוך הקערה, מוסיפים קמח ומערבבים.
- 3. מעבירים לתבנית משומנת ואופים ב-170 מעלות במשך 80 דקות . מוציאים ונותנים להתקרר בחוץ.
- 4. מכינים את הציפוי : מערבבים את את חומרי הציפוי ושופכים בעדינות על העוגה. מצננים במקרר. אפשר לקשט לפי ההגשה בתותים ופרורי שוקולד.