- 1. מכינים את השטרודלים: קולפים את תפוחי האדמה,חותכים לקוביות גדולות ומניחים להם להתבשל.
-
- 2. בינתיים מטגנים את הבצל.
-
- 3. כשהתפו"א רכים מועכים למחית ומוסיפים את הבצל המטוגן.
-
- 4. חותכים את בצק העלים לקוביות שוות בגודל של 15*15 ס"מ.בקצה אחד מניחים ככף דגושה וחצי של מחית תפוחי האדמה ומגלגלים כמו סיגרים.
-
- 5. מניחים על תבנית מעט משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כחצי שעה,עד שהבצק זהוב.
-
- 6. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות,ומניחים במחבת משומן, לאחר שהבצל זהוב, מוסיפים את הבשר הטחון,מתבלים במלח ופלפל, מבשלים עד שהוא משנה צבעו ללבן
-
- 7. מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות קטנות,ומערבבים עד לפירוק הבשר הטחון לחתיכות קטנטנות.
-
- 8. מוסיפים כחצי כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.מערבבים שוב ומביאים לרתיחה נוספת.
-
- 9. מוסיפים את הפטרוזיליה, פלפל אדום טחון, והשום ומביאים לעוד רתיחה. אחרי הרתיחה,מערבבים ומכסים (אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים שיכסו את כל תכולת המחבט).מניחים לרוטב להתבשל עוד כ-10 דקות.
-
- 10. מוציאים השטרודלים ומניחים בקערה יפה,יוצרים מעל את הרוטב כשהוא עדיין חם ומגישים. ניתן לתבל מעט מלמעלה בשמיר מיובש.