וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שטרודלים מבצק עלים עם רוטב בשר טחון

מתכון מאת: רונית,veronika-86@bezeqint.net

בצלים. Artoday
בצלים

מצרכים למתכון

  • לשטרודלים:
  • 1 חבילה של בצק עלים
  • 5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 2 בצלים בינוניים (אם רוצים)
  • לרוטב:
  • 4 עגבניות קטנות
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • 2 בצלים בינוניים
  • 750 גר' בשר עוף,הודו או בקר טחון
  • פטרוזיליה לפי הטעם
  • תבלינים לפי הטעם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את השטרודלים: קולפים את תפוחי האדמה,חותכים לקוביות גדולות ומניחים להם להתבשל.
  • 2. בינתיים מטגנים את הבצל.
  • 3. כשהתפו"א רכים מועכים למחית ומוסיפים את הבצל המטוגן.
  • 4. חותכים את בצק העלים לקוביות שוות בגודל של 15*15 ס"מ.בקצה אחד מניחים ככף דגושה וחצי של מחית תפוחי האדמה ומגלגלים כמו סיגרים.
  • 5. מניחים על תבנית מעט משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כחצי שעה,עד שהבצק זהוב.
  • 6. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות,ומניחים במחבת משומן, לאחר שהבצל זהוב, מוסיפים את הבשר הטחון,מתבלים במלח ופלפל, מבשלים עד שהוא משנה צבעו ללבן
  • 7. מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות קטנות,ומערבבים עד לפירוק הבשר הטחון לחתיכות קטנטנות.
  • 8. מוסיפים כחצי כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.מערבבים שוב ומביאים לרתיחה נוספת.
  • 9. מוסיפים את הפטרוזיליה, פלפל אדום טחון, והשום ומביאים לעוד רתיחה. אחרי הרתיחה,מערבבים ומכסים (אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים שיכסו את כל תכולת המחבט).מניחים לרוטב להתבשל עוד כ-10 דקות.
  • 10. מוציאים השטרודלים ומניחים בקערה יפה,יוצרים מעל את הרוטב כשהוא עדיין חם ומגישים. ניתן לתבל מעט מלמעלה בשמיר מיובש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully