פיתות עם זעתר

מצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 15 גרם שמרים טריים
  • שמן זית
  • מעט מלח
  • זעטר ירוק עם שומשום
  • מים פושרים

אופן ההכנה

  • ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים.
  • מניחים את הקמח בקערה ויצורים גומה באמצע. שופכים את השמרים המומסים לגומה ומכסים עם מעט קמח. מכסים במגבת לחה למשך חצי שעה.
  • מערבבים את התערובת בתוספת 2 כפות שמן זית והמלח, ומוסיפים מים פושרים עד לקבלת בצק רך אך לא דביק (אם הוא דביק יש להוסיף מעט קמח).
  • לשים את הבצק כ-5 דקות בעזרת כריות הידיים. יוצרים כדור ומניחים להתפחה למשך חצי שעה בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת לחה.
  • יוצרים 5-6 כדורים ומרדדים לעובי של חצי ס"מ.
  • יוצרים גומות בעזרת האצבעות בכל פיתה ומורחים בלילה של זמן זית עם זעתר על כל הפיתות.
  • מחממים תנור לחום גבוה ואופים למשך 15 דקות - אסור שהבצק ישחים!

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות
    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם