כנאפה של תפוחים בדבש
מתחילים להתכונן למתיקות של ראש השנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 1 ק"ג תפוחי עץ מסוג גרנד
- 60 גר' צימוקים
- 60 גר' חמאה
- 80 גר' סוכר (כ- 1/2 כוס)
- 3 כפות דבש
- 50 גר' אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס (כ-1/2 כוס)
- 200 גר' חמאה מומסת
- 260 גר' אטריות קדאיף
- לסירופ:
- 150 גר' דבש (כ-1/2 כוס)
- 4 כפות מים
- מקל קינמון קטן
- 5 גרגרי הל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. מחממים את הדבש, המים והתבלינים בסיר קטן.
- 3. מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
- 4. מחממים במחבת את החמאה, הסוכר והדבש ומקפיצים את התפוחים והצימוקים כ-10 דקות.
- 5. יוצקים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף ומערבבים בעדינות.
- 6. מניחים מחצית מכמות הקדאיף בתחתית התבנית, מפזרים את תפוחי העץ בשכבה אחידה ומעל את האגוזים.
- 7. מכסים ביתרת הקדאיף ואופים 25 דקות עד להזהבה.
- 8. הופכים את המאפה על צלחת הגשה ויוצקים את הדבש המתובל.
- ניתן להגיש עם קצפת או גלידה.