וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחת המסעדות הטובות בישראל פותחת שולחן, שולחן גדול

2.3.2025 / 6:00

שיתופי פעולה, מחוות מרגשות והרבה מאוד אוכל: החדשות הטעימות של ישראל

מסעדת ארמון סהרה, נין/יניב גרנות

כל הפתיחות (והסגירות גם, הלוואי ולא היינו צריכים), תפריטים חדשים ומנות במהדורה מוגבלת, פסטיבלים וחגים, ארוחות מיוחדות ואירועים של פעם בשנה (רצינו לכתוב סילבסטר, אבל הבנו כבר מזמן שכמעט כל שבועיים יש כאן איזה "יום ה... הבינלאומי", ובמקומותינו זאת סיבה מספיק טובה לאיוונט).

שף שמתארח ושפית שמארחת גם כן, מסעדה שמתחפשת וצוות שמחליף מקום, למה לא, בעצם. מנה שמקבלת קורת גג (וקירות) משלה, אבל גם "חור בקיר" שווה מספיק כדי שנדווח. אילת וחיפה, השרון והשפלה, ותל אביב (אבל בשום פנים ואופן לא רק היא).

בקיצור, קבלו את חדשות האוכל של ישראל. והפעם - שיתופי פעולה, מחוות מרגשות והרבה מאוד אוכל. וזאת רק המנה הראשונה.

בתיאבון!

ארוחת רמדאן, ארמון סהרה

ארמון סהרה, נין. שני בריל,
ארמון סהרה/שני בריל

מסעדת-העל הצפונית בהובלת נשאת עבאס משיקה ארוחת "דה יאפא" רמדאן, המבליטה הכנסת אורחים ושולחנות רחבים, רחבים מאוד.

הסעדוה הזוגית, שתוגש לכל אורך מרץ, כוללת מזאטים וראשונות כמו סלט שקדים ירוקים ושומר בר, ממשיכה לעראייס ולפריקי עם בשר בבישול ארוך, מגבירה עם קובה משוויה, פאתה חומוס ובשר, מקנחת עם צלעות טלה ותרד בר ועם קישואים ממולאים, וחותמת עם עטאייף מסורתי במילוי אגוזים, וכוס תמרהינדי. מחיר: 220 שקלים לאדם.

ארמון סהרה

חדשות האוכל

יעד הבשר בצפון הכניס דברים חדשים לטאבון. אתם עוד פה?

לכתבה המלאה

חודש האישה, הלנה

הלנה, תל אביב. אפיק גבאי,
הלנה/אפיק גבאי

בר האוכל התל-אביבי ליד תיאטרון הבימה מרחיב את יום האישה הבינלאומי לכדי שבועות של מחוות ידידותיות, שיתופי פעולה וארוחות מיוחדות בהשראת הלנה רובינשטיין בכבודה ובעצמה.

זה מתחיל היום (ראשון, 02 במרץ), עם ערב משותף ללילך רווה ולדור ברזילי שיכלול היתוך אסייתי-ספרדי-ישראלי (אויסטרים ורוטב נאם ג'ים בצד, למשל, או מונטדיטו באן מי), יימשך בשבוע הבא עם נשות יקב ספרה והשקת בציר 2024 שלהן, יעלה הילוך ב-24 במרץ עם הגעתה של תמר כהן צדק ואנציקלופדיית המטבח האיטלקי שלה, וייחתם ב"הלנה מרקט" (שישי, 28 במרץ) על דוכניו ואנשיו המצוינים.

הלנה

SheShakes, ברנקה בר

ברנקה בר, תל אביב. בר חיים,
ברנקה בר/בר חיים

מהלך נשי מהסוג הבלתי שחוק, והסופר-מסקרן, הוא גם הסיפור של פרויקט "SheShakes", שיתוף פעולה בין הברנקה בר התל-אביבי בהובלת נעם שרת, חברת יורוסטנדרט ומזקקת מילק אנד האני.

היוזמה תוביל לתוך הברנקה לא פחות משש ברמניות שיגישו בתורן (מדי יום שלישי, מ-04 במרץ ועד 08 באפריל) תפריט קוקטיילים ומשחקי שתייה המבוסס על תוצרי מותג הוויסקי המקומי, והכנסות האירועים הללו יופנו להקמת קהילה ייעודית ששאיפתה תמיכה ופיתוח של נשות הבר בישראל.

יהיו כאן שחר קרייזלר (04 במרץ), ג'וליאן בלה רובינס (11 במרץ), מור קורל (18 במרץ), יערה ברייטבורד (25 במרץ), ניצן שדה (01 באפריל) וכן אור מאור (08 באפריל).

ברנקה בר

אסף גרניט, הוט סינמה

אסף גרניט, מסעדת שבור, פריז. שבור,
אסף גרניט/שבור

חודש האישה היה גם הזרז להרצאה של השף הישראלי-גלובלי במתחם הסרטים שבגרנד קניון החיפאי.

האירוע, תחת הכותרת המסקרנת "חוויה ללא פשרות", יתקיים ביום חמישי (06 במרץ, 19:30) ויעסוק בדחף המניע את גרניט לפעולה והצלחה, בהשראה מול הקשיים שמנפקת הדרך ובמניעים להמשיך גם אחרי ההגעה לפסגה.

אסף גרניט בהוט סינמה

דנה-לי ברמן וגיא רוזמרין, קוטון קלאב

דנה-לי ברמן עם גיא רוזמרין, קוטון קלאב, תל אביב. קוטון קלאב,
דנה-לי ברמן וגיא רוזמרין/קוטון קלאב
דנה-לי ברמן עם גיא רוזמרין, קוטון קלאב, תל אביב. דנה-לי ברמן,
דנה-לי ברמן וגיא רוזמרין/דנה-לי ברמן

פופ-אפ דו-פעמי (שני ושלישי, 03-04 במרץ) יחבר ארבע מהידיים המוכשרות ביותר בעולם האוכל המקומי לחלל, ולמטבח, של קבוצת TGV בנחלת בנימין, ויספק הזדמנות טובה לחוות דיאלוג טעים, אפילו מרגש.

התפריט של דנה-לי ברמן וגיא רוזמרין יציע, בין היתר, "קרוקט לאבנייה", ספגטיני בציר גבינה עם קריספי נדויה וחמאה חומה, בודינו גבינת גלי עם מרמלדת אפרסמון, סשימי דג ים ברוטב טיגרה הדרים, בורקס שורש סלרי בציר עוף עם גרמלוטה צלפים מטוגנים, "תבשיל ברכות" עם גבינה חרוכה *מאוד* או דג ים, פורקטה טלה עם שומר קונפי, וגם עוגת אפסייד-דאון עם גלידת שמנת חמוצה לקינוח ומזיגת יינות מסדרת Lava הרמת-גולנית.

קוטון קלאב

מעין טרודל, מרלן

פופ-אפ של מעין טרודל, מרלן, תל אביב. אמיר מנחם,
התפריט של מעין טרודל במרלן/אמיר מנחם

שיתוף פעולה בין בר הטעים בתל-אביב ובין משפיענית האוכל הוליד שלושה ימים (חמישי-שבת, 06-08 במרץ) של מנות להיטיות, IRL.

התפריט של מרלן ומעין טרודל יכלול, בין היתר, כריך אסאדו בבישול ארוך עם איולי סרירצ'ה, המבורגר עם בשר מפורק ורוטב "סודי", טרטר בקר בלחמניה עם איולי, כרישה צלויה בחמאה עם קרם שמנת לימוני ועירית וכן עוגת גבינה ניו-יורקית עם רוטב שוקולד לבן ואספרסו.

מרלן

הנדריקס גראנד קברט, גילה וננסי

ג'ין הנדריקס גראנד קברט. הנדריקס,
ג'ין הנדריקס גראנד קברט/הנדריקס

מותג הג'ין המצוין מסקוטלנד ממנף מהדורה חדשה ומיוחדת לכדי אירוע שמח, ולגמרי גראנד, כפי ששמו מבטיח מראש.

כך, ינצצו הבקבוקים של הנדריקס גראנד קברט במסעדת גילה וננסי של אייל שני, ירימו מצדם הומאז' למועדוני פריז של שנות ה-20 המיתולוגיות (20 כמו 1920, כן?), ויקבלו חיזוק עכשווי לגמרי מהנשמות החופשיות מאוד בתל אביב של שנות ה-20 (2025, כן?).

האירוע, ביוזמת חברת גלובל ווין אנד ספיריטס, יתקיים היום (ראשון, 02 במרץ, 20:30) ויכלול את האוכל של שני, הופעות של מלכת הדראג ברנדי ואודי שניידר, כמות ליברלית מאוד של קוקטיילים על בסיס הג'ין החדש כמובן, והפתעות נוספות. מחיר: 270 שקלים.

הנדריקס גראנד קברט בגילה וננסי

פיפל, טבריה

פיפל, חוף נאמוס, כנרת, טבריה. גליה אבירם,
פיפל/גליה אבירם

שיתוף פעולה יזמי-בלייני הוביל להקמת שלוחה צפונית לבר האוכל המצליח בראשון לציון.

Pepole, שהתמקמה בחוף נאמוס הכנרתי בטבריה משלבת תפריט כשר, מופע רקדניות ואש, די ג'יי שמבטיח לנגן עד השעות הקטנות של הלילה ונוף פנורמי מעולה.

תוכלו למצוא פה, בין היתר, טטאקי טונה וסינטה ברוטב אסייתי, פאני פורי ממולאים סביצ'ה סלמון, "פיתה גחלים" עם אסאדו מפורק, פילה לברק אפוי עם פירה שורשים, סטייקים דוגמת אנטריקוט וסינטה, "חלבה דובאי" ופחזניית ברולה לקינוח, וגם קוקטיילים צבעוניים כמו "אמאל'ה פיפל" (פטל, לימון טרי, אננס, וודקה) ו"קאריביין פרוט" (אננס, ליצ'י, אפרסק, רום, וספלאש לימון).

פיפל

לורו, צומת שילת

לורו, צומת שילת. ברון פרסום,
כנפיים בלורו/ברון פרסום

אזור מרכזי שמשווע לעוד אופציות טעימות מקבל אחת כזאת בדיוק, בדמות מזללה מהירה עם די אנד איי מקסיקני-ישראלי.

התפריט (הכשר) של לורו נשען על טורטיות הום-מייד ועל ג'בטות טריות ובהן בשר אנטריקוט קצוץ, למשל, קבב מפורק ועוף "בתיבול סודי", וכן גירסאות "קרנצ'לורו" עם נתחי עוף פריכים ושילוב טבעוני על בסיס תחליף בשר.

אלו ייהנו מרטבים וממרחים דוגמת איולי מטבוחה, שיפקה-נענע, צ'ילי-אננס, ויקבלו בצד גם כנפיים, נאצ'וס, סלט קיסר וכדורי פירה.

לורו

4
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully