וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בואו לאכול איתי רוצים שתבואו לאכול איתם, לא תבואו?

8.6.2025 / 6:00

דרכונים, מבצעים, מגשימים: החדשות הטעימות של ישראל

מברדה של סמר אבו ריש, מתוך בואו לאכול איתי בשפה הערבית, כאן 11/כאן 11

כל הפתיחות (והסגירות גם, הלוואי ולא היינו צריכים), תפריטים חדשים ומנות במהדורה מוגבלת, פסטיבלים וחגים, ארוחות מיוחדות ואירועים של פעם בשנה (רצינו לכתוב סילבסטר, אבל הבנו כבר מזמן שכמעט כל שבועיים יש כאן איזה "יום ה... הבינלאומי", ובמקומותינו זאת סיבה מספיק טובה לאיוונט).

שף שמתארח ושפית שמארחת גם כן, מסעדה שמתחפשת וצוות שמחליף מקום, למה לא, בעצם. מנה שמקבלת קורת גג (וקירות) משלה, אבל גם "חור בקיר" שווה מספיק כדי שנדווח. אילת וחיפה, השרון והשפלה, ותל אביב (אבל בשום פנים ואופן לא רק היא).

בקיצור, קבלו את חדשות האוכל של ישראל. והפעם - דרכונים, מבצעים, מגשימים. וזאת רק המנה הראשונה.

בתיאבון!

תפריט קיץ, ג'ורג' וג'ון

תפריט קיץ 2025, מסעדת ג'ורג' וג'ון, מלון דריסקו, תל אביב. איתיאל ציון,
תפריט הקיץ של ג'ורג' וג'ון/איתיאל ציון
תפריט קיץ 2025, מסעדת ג'ורג' וג'ון, מלון דריסקו, תל אביב. איתיאל ציון,
תפריט הקיץ של ג'ורג' וג'ון/איתיאל ציון

המסעדה המצוינת במלון דריסקו פותחת את העונה החמה עם תפריט מותאם בהובלת אלעד דגן וטל סוחמי, והרבה מאוד מזיגות מרעננות, כנדרש.

הקיץ של ג'ורג' וג'ון מדגמן, בין היתר, טורו טונה עם פאקוס, רוזטה מבצק חלמונים ממולאת בריקוטה ופסטו ביתי, סשימי טונה בלו פין עם יוגורט כבשים, טרטר דג ים עם מי עגבניות וסלרי, פילה לוקוס עם ניוקי רומאי, צ'ימיצ'ורי זיתים ושומר וקונסומה עגבניות ארומתי, קינוחי שוקולד עם גלידת מרציפן וסברינה משמשים, וכן בקבוקים חדשים של יפתח לוסטיג, יקב צרעה, יקב פלם ויקב ספרה, כמו גם קריצות מעמק הלואר.

ג'ורג' וג'ון

חדשות האוכל

מחבתות ענקיות וסנגריה ללא תחתית. מצאנו מסיבת אביב מושלמת

לכתבה המלאה

פסטיבל היין הגלילי, ראש פינה

פסטיבל היין הגלילי, ראש פינה. מיכל טייטלבאום,
פסטיבל היין הגלילי/מיכל טייטלבאום

שנת הפסקה מתבקשת בצל האירועים הולידה ביקוש מחודש לאירוע המזיגות הגדול של הצפון, ובצדק.

פסטיבל היין הגלילי יתקיים ביום חמישי (12 ביוני, מ-18:00) במגרש הכדורגל של ראש פינה ויפרוש טעימות חופשיות מעשרות יקבי בוטיק, שיחות עם ייננים וכורמים, דוכני שופינג של יוצרי האזור, הרבה אוכל וקפה, מתחמי ישיבה למי שצריך להסדיר נשימה וגם מופע שגולש למסיבת ריקודים. מחיר: 100-120 שקלים, כולל כוס יין מתנה.

פסטיבל היין הגלילי

בואו לאכול איתי, פופ אנד פופ

מתוך בואו לאכול איתי, כאן 11. כאן 11,
משתתפי בואו לאכול איתי/כאן 11

משתתפי ספיישל פסח של תכנית ריאליטי האוכל והאירוחים מגיעים למגרש הביתי של שחף שבתאי למה שנראה כבר עכשיו כאיוונט חובה.

צמד הארוחות יתרחשו בימים שני ושלישי (09-10 ביוני, מ-18:00) ויציגו את מיטב תוצרת הידיים (והפה) של סמדי בומבה, נועה לוי, גל זהבי וניסן שור.

יהיו פה, בין היתר, פורל מנחל הדן עם קוויאר, אספרגוס ואצות, "אסאדו הונג קונג" עם פטריות יער ורוטב פורט-מיסו, סשימי "האמולסיה שנשברה לי" עם רוטב פלפלים מותססים, מרק פו ווינאמי עם פרוסות סינטה וקניידלך, לחי בקר צרובה עם סלט פול וחומץ פטל, סרדינים ממולאים על זיתים שבורים ועגבניות וצלעות כבש.

פופ אנד פופ

קפה פיקולו, תל אביב

קפה פיקולו, תל אביב. קפה פיקולו,
קפה פיקולו/קפה פיקולו
קפה פיקולו, תל אביב. קפה פיקולו,
קפה פיקולו/קפה פיקולו

נקודת הקפה הקטנטנה של ירין אשר ברחוב דרויאנוב קצרה אולי במטראז', אבל מחזיקה על כתפיה חלום גדול, והגשמה גדולה לא פחות.

קפה פיקולו נולד אחרי שנים של תשוקת פולים ועבודת בריסטה (וגם אחרי, כי בכל זאת ישראל, שירות מילואים ממושך כלוחם). הוא מתמקד במיצוי מקסימלי של טעמים ושל יכולות, ומוסיף לאלו כריכים ומאפים טריים ממאפיית מייזון קייזר, עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית, משקאות על בסיס פרלינים ומיצים טבעיים, צ'אי מסאלה ותה היביסקוס קר וגם מאצ'ה מהסוג היפני המושקע.

קפה פיקולו

תפריט יווני, מרלן

תפריט יווני, מרלן, גבעתיים. אמיר מנחם,
החגיגה היוונית של מרלן/אמיר מנחם

בר ההמבורגרים המצוין בגבעתיים מחתים דרכונים, לפחות תודעתית, וקופץ למדינת האיים המושלמת, עם תפריט שנראה כבר עתה מושלם בפנים עצמו, ובקבוקי יין שדוברים שוטף את השפה.

החגיגה היוונית של מרלן תתקיים בימים שני ושלישי (09-10 ביוני) ותציע, בין היתר, פתיחת שולחן כהלכתה (פיתות מתובלות, סקורדליה, פלפלים חריפים, שום קונפי, צזיקי, גבינת פטה), עלי גפן ממולאים, מאפה 12 האלים עם דבש מתובל, קרפצ'יו אבטיח עם פטה ופיסטוקים, קבב עם ירקות מהגריל, שיפודי פרגית ונקניקיות חריפות וגם המבורגר - הם לא התאפקו - שקורץ ליוון עם סקורדליה ופטה. ברור

מרלן

100 הפיצות הטובות בעולם, רענן נוסל

רענן נוסל. יעקב בלומנטל,
רענן נוסל/יעקב בלומנטל

מומחה הבצקים מישראל מסמן עוד V גדול בקורות החיים ובמסע המרשים שלו, כחלק מרשימה יוקרתית של ארגון ה-A.O.C.R.I, מעין אגודה איטלקית רשמית (Association of Official Certified Italian Restaurateurs) הבוחנת ומאפיינת את עולם האוכל העשיר של ארץ המגף.

ההישג של רענן נוסל הוא פריצת דרך כחול-לבן, ומבטא התעסקות ממושכת בחומרי גלם מסורתיים, טכניקות הכנה אותנטיות והכנסת אורחים ברמה גבוהה - שעמדו כולן למבחן מדוקדק. איטלקי שרק במקרה נולד כאן, כנראה. "כבוד הוא לי לייצג את ישראל בזירה הבינלאומית", אמר לאחר פרסום הרשימה, "ולהוכיח כי חדשנות ומסורת יכולות ללכת יד ביד ביצירת פיצה ברמה הגבוהה ביותר".

מבצע טייק-אווי, דומינו'ס פיצה

דומינו'ס פיצה. דומינו'ס פיצה,
דומינו'ס פיצה/דומינו'ס פיצה

רשת הפיצות הגדולה מקבלת את הקיץ במהלך גדול ולוהט, משתלם ומסקרן כאחד, שמתכתב היטב עם המציאות הכלכלית המורכבת של כולנו.

"מהפיכת הטייק-אווי" של דומינו'ס פיצה היא למעשה מבצע שמעניק 20% הנחה על כל איסוף עצמי מסניפי המותג - מנות ומגשים, ארוחות וקינוחים, לא כולל גלידה ושתייה, דילים בסיום הרכישה ופיצה אישית - בהזמנת דיגיטל.

דומינו'ס פיצה

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully