חצילים במיץ
פרוסות חציל מתבוססות ברוטב עגבניות עשיר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חצילים יפים חתוכים לפרוסות
- שמן לטיגון עמוק
- 1 בצל קצוץ
- 2-3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- 2 שיני שום כתושות
- ½ כוס רסק עגבניות
- לתיבול פלפל שחור גרוס
- קורט פפריקה אדומה חריפה
- קורט כמון
- 2 כפות אבקת עוף
- מלח
אופן ההכנה
- 1.מטגנים את פרוסות החציל בשמן עמוק, מצננים, ומייבשים במגבת נייר.
- 2.מטגנים במעט שמן את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את קוביות העגבניות, והשום, ומטגנים קלות, כשתי דקות.
- 3.מסדרים את פרוסות החציל בתבנית משומנת, עליהן מפזרים את העגבניות המטוגנות עם הבצל, ומסדרים שכבת חצילים נוספת מלמעלה.
- 4.מערבבים את רסק העגבניות בכמות זהה של מים, מתבלים באבקת מרק העוף, ויוצקים על החצילים. עושים חורים בכל חציל בכדי שהרוטב יספג טוב יותר.
- 5.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה למשך כעשר דקות.