וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פורל מאודה ברוטב מיסו

קבלו מתכון שאי אפשר לטעות בו: השפית ליה שומרון-פינדר מלמדת איך מתקינים פורל מאודה, עם כרשה, ג'ינג'ר ובצל ירוק, ברוטב מיסו.

מתכון מאת: ליה שומרון-פינדר, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 4 דגי פורל שלמים, מנוקים
  • 3–4 לימונים פרוסים דק
  • 2 כרשות פרוסות דק
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • 8 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
  • 12 גבעולי כוסברה
  • מלח
  • לרוטב:
  • 1 כוס מיץ תפוחים מלא
  • 1 כף שירו מיסו (ממרח מיסו בהיר)
  • מלח
  • ¼ כפית שמן שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הדגים: בבטנו של כל דג מניחים 2 פרוסות לימון, רבע מכמות גבעולי הבצל הירוק ו-3 גבעולי כוסברה. ממליחים מעט.
  • 2. מכינים סיר עם מים רותחים, המתאים בגודלו לסלסילות האידוי. מרפדים את שתי קומות סלסילת האידוי בפרוסות הלימון הנותרות, ומעליהן מניחים את הג'ינג'ר ואת הכרשה.
  • 3. מעבירים את הדגים לסלסילות, ואת הסלסילות מעל הסיר, ומאדים במשך 20 דקות.
  • 4. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן על להבה בינונית מחממים את מיץ התפוחים, עד שהוא כמעט רותח.
  • 5. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את המיסו ושמן השומשום, ומתבלים במעט מלח. מערבבים היטב ומוודאים שלא נשארו גושים.
  • 6. כשהדגים מוכנים, מניחים על גבי צלחות הגשה אישיות מעט מפרוסות הלימון, הג'ינג'ר והכרשה. מניחים על הכל את הדגים, יוצקים לתוך כל דג כף או שתיים מהרוטב, ומגישים מיד.
  • מתכון בטוח: פורל מאודה ברוטב מיסו

  • דג מאודה

  • תבשיל שקשוקה בסגנון ספרדי

  • פלפל חריף ממולא דג

  • פילה לברק בכוסברה ושום

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

  • ספגטי פרימוורה

  • פילה לברק בחמאת עגבניות

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • סלט "כל העגבניות"

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • סלט אנדיב עם ענבים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully