פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מפרום חצילים

      כריכי חצילים ממולאים בקציצות של בשר טחון שמתבשלים ברוטב עגבניות. מעדן הדגל מהמטבח הטריפוליטאי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מפרו חצילים של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      מפרו חצילים של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 2 חצילים
      • 1/2 כוס קמח
      • 2 ביצים טרופות
      • למלית:
      • 1/2 קילו בקר טחון
      • 1/2 צרור פטרוזיליה
      • 1 בצל חתוך גס
      • 1 שן שום קצוצה
      • 1 תפוח אדמה מגורר וסחוט
      • 1 כפית בהראט או תערובת תיבול למפרום
      • מלח ופלפל שחור טחון
      • לרוטב:
      • 1 קופסה קטנה של רסק
      • 1/2 1 כוסות מרק או מים
      • 1 כפית פלפלצ'ומה
      • 1 כפית בהרט או תערובת תיבול למפרום (משיגים בכל חנות תבלינים ואפילו במדף התבלינים בסופר)

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
      • 2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ. חוצים כל פרוסה לרוחב ומשאירים צד אחד מחובר ליצירת כריכים.
      • 3. מעצבים קציצות לפי מספר הכריכים. ממלאים את החצילים בקציצות וסוגרים בהידוק.
      • 4. מחממים סיר רחב עם שמן לטיגון. מקמחים את הכריכים, וטובלים בביצים טרופות ומטגנים במחזורים של 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה משני הצדדים.
      • 5. מכינים את הרוטב: נפטרים מרוב השמן בסיר ומוסיפים רסק עגבניות. מטגנים 2 דקות להפגת החמיצות. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מכסים ומבשלים 10 דקות.
      • 6. מסדרים את כריכי החציל ברוטב. מכסים ומבשלים 45 דקות-שעה על להבה נמוכה, כדי שהחצילים לא יתפרקו. לחילופין אפשר לאפות בחום בינוני-נמוך (160 מעלות) כשעתיים עם כיסוי.

      מתכונים נוספים

      מפרום חצילים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -