מתכון מושלם לילדים שמתחילים לבשל לעצמם. תשאירו במקרר קופסה עם האורז המבושל, צנצנת עם הרוטב המוכן, נתחי עוף (אפשר כאלה שעברו בישול ראשוני) ואת השאר הם יכינו לגמרי בעצמם (ולעצמם) וירגישו מצוין.
לעוד מתכונים מעולים לילדים
את הרוטב אני מכינה עם השילוש הקדוש - סויה, לימון ודבש. זו שלישייה שלעולם לא תאכזב אתכם. גם ג'ינג'ר וצ'ילי יחמיאו מאוד, אבל יש ילדים (כמו הקטנה שלי), שאפילו מעט פיקנטי לא בא בחשבון אצלה. לשיקולכם. הרוטב מעולה גם להכנת נודלס, בקר מוקפץ וירקות ירוקים כמו ברוקולי, אספרגוס ושעועית. בחורף אני מחליפה חלק ממיץ הלימון במיץ תפוזים.
מוקפץ שילדים אוהבים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4כוסותאורז מבושל קר (משתי כוסות אורז, יתקבלו 4 כוסות)
- 500גרםחזה עוף חתוך לרצועות
- ¼כרוב לבן חתוך לרצועות
- 2גזרים חתוכים לרצועות
- 1פלפל אדום חתוך לרצועות
- 3כפותשמן
- 1כףסויה או מעט מלח
לרוטב:
- 4כפותרוטב סויה
- 2כפותמיץ לימון
- 2כפותמייפל טבעי או דבש
- 2שיני שום כתושות
- 2ס"משורש ג'ינג'ר מגורר על פומפייה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מוקפץ שילדים אוהבים?
- 1מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ומניחים בצד.
- 2משרים את רצועות העוף בקערה עם כף סויה כשעה (זמן טוב לחתוך את הירקות למי שעוד לא חתך). במידה ומשתמשים במלח, מדלגים על השלב הזה.
- 3מחממים היטב ווק או מחבת גדולה עם 2 כפות שמן ומקפיצים את נתחי העוף עד שמשנים גוון (למי שלא הוסיף סויה, מוסיפים בשלב זה מלח לפי הטעם). מוציאים מהווק לצלחת או קערה.
- 4מוסיפים לווק עוד כף שמן ומקפיצים את הירקות החתוכים 1-2 דקות.
- 5מוסיפים את האורז המבושל, העוף והרוטב. מערבבים ומטגנים יחד כ-2 דקות.