מוקפץ שילדים אוהבים
מתכון מושלם לילדים שמתחילים לבשל לעצמם: תשאירו במקרר קופסה עם האורז המבושל, צנצנת עם הרוטב המוכן, נתחי עוף, ואת השאר הם יכינו לגמרי בעצמם (ולעצמם) וירגישו גדולים.
מוקפץ אורז ועוף (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 4 כוסות אורז לבן מבושל וקר
- 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
- 3 כפות שמן
- רבע כרוב חתוך לרצועות
- 2 גזרים חתוכים לרצועות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 כף סויה/ מעט מלח
- לרוטב:
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות דבש או מייפל
- 2 שיני שום כתושות
- חתיכת ג'ינג'ר מגוררת
- 1. מערבבים את חומרי הרוטב.
- 2. במידה ומשתמשים בסויה לתיבול העוף מוסיפים כף בקערה נפרדת ומשרים לכשעה. במידה ומשתמשים במלח, מדלגים על השלב הזה.
- 2. מחממים ווק עם 2 כפות שמן ומקפיצים את נתחי העוף עד שמשנים גוון (למי שלא הוסיף סויה, מוסיפים בשלב זה מלח לפי הטעם). מוציאים מהווק.
- 3. מוסיפים לווק עוד כף שמן ומקפיצים את הירקות. מוסיפים את האורז, העוף והרוטב ומערבבים 2 דקות יחד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה