פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף צלוי עם חצילים שרופים

      יוסי שטרית מגלה את המתכון של אמא שלו למנת עוף צלוי עם חצילים שרופים ועגבניות

      28 מדרגים / 3.04 כוכבים

      מצרכים

      • עבור 8 סועדים:
      • 8 יח' כרעיים של עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
      • 3 חצילים
      • 10 שיני שום קלופות וחצויות
      • 10 עגבניות גדולות ובשלות
      • 1/2 כוס שמן זית
      • מלח גס
      • פלפל שחור גרוס
      • 3-4 כפות של לימון כבוש קצוץ, בעיקר הנוזלים (רשות)
      • להגשה:
      • חופן עלי כוסברה או עלי זעתר טריים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
      • 2. שורפים את החצילים על אש גלויה, מצננים ומקלפים.
      • 3. טוחנים את העגבניות עם שמן הזית.
      • 4. מסדרים את כרעי העוף בתבנית וביניהם את פילה החציל השרוף.
      • 5. מעל העוף והחצילים מפזרים את שיני השום ומתבלים במלח הגס והפלפל הגרוס באופן שווה.
      • 6. משתמשים בעיקר בנוזלי הלימון הכבוש הקצוץ ומטפטפים מעל העוף והחצילים. לסיום שופכים מעל את העגבניות שטחנו עם שמן הזית.
      • 7. מכסים את העוף ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור החם למשך 40 דקות.
      • 8. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כ- 10 דקות נוספות עד השחמה. לפני ההגשה מפזרים עלי כוסברה או עלי זעתר טריים.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -