סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה!

לחם כוסמין מלא

לחם כוסמין ככר אחרי תפיחה ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה!)
לחם כוסמין ככר אחרי תפיחה ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • מרכיבים לכיכר אחת:
  • סטרטר:
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • ½ כוס מים פושרים
  • בצק:
  • ½ 2 - 3 כוסות קמח כוסמין מלא
  • ½ 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • ¾ כוס מים פושרים
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הסטרטר: מערבבים בקערה קטנה את הקמח והשמרים. מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים את הקערה ומשאירים בטמפרטורת החדר 4-8 שעות.
  • 2. מכינים את הבצק: מנפים לקערה גדולה ½ 2 כוסות מהקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את הסטרטר שתסס, את המים והדבש ומערבבים לבצק אחיד.
  • 4. על משטח מקומח בקמח כוסמין, לשים את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שהוא נהיה רך וגמיש. בצק מקמח כוסמין הוא קצת דביק באופיו, ואם הלישה אינה נוחה אפשר להוסיף עוד מעט קמח כוסמין. (אפשר ורצוי ללוש במיקסר, ואז אין צורך בתוספת של קמח בזמן הלישה).
  • 5. מגלגלים את הבצק בקערה נקייה משומנת, מניחים בה את הבצק ומכסים בניילון נצמד. משהים בטמפרטורת החדר עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו, כשעה וחצי.
  • 6. על משטח מקומח קלות, לשים מעט את הבצק שתפח להוצאת האוויר ומעצבים כיכר מאורכת.
  • 7. מניחים את הבצק בתבנית כיכר באורך 25 ס"מ, מהדקים אותו לתחתית ומיישרים מכל הצדדים. מכסים את התבנית בניילון ומשהים בטמפרטורת החדר כשעה, עד שהבצק יתפח ויהיה גבוה יותר מדפנות התבנית.
  • 8. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה 200° ואופים במשך כ-40-45 דקות, עד שהכיכר שחומה והקרום שלה נוקשה.
  • 9. מוציאים את הכיכר מהתבנית ומניחים לצינון על רשת.
  • 10. פורסים לאחר צינון של שעה לפחות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם