- 1. מכינים את התרד: מרתיחים מים בסיר ומכניסים את התרד. אם התרד טרי חולטים אותו 2-3 דקות. אם התרד קפוא מבשלים כ-5 דקות. מורידים מהאש ומסננים היטב עד שהתרד יבש לגמרי. מעבירים לקערה.
-
- 2. מכינים את המלית: מוסיפים לתרד קוטג' ו/או גבינה לבנה, גבינה בולגרית/ פטה/ צפתית, ביצים, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
-
-
- 3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה מאוד או בסיר בינוני. קולפים את הבצל, חותכים לקוביות ומוסיפים לשמן. מטגנים עד שהבצל רך וזהוב. קולפים וכותשים את שיני השום ומוסיפים לבצל. מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות- זהירות שלא יישרף. אם משתמשים בעגבניות טריות, חותכים אותן לקוביות. מוסיפים לסיר את העגבניות והרסק ומבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב. מתבלים במעט מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
-
- 5. מרכיבים את הלזניה לפי הסדר הבא: יוצקים לתבנית חצי מצקת רוטב, מעליו מסדרים עלי לזניה (שוברים אותם לפי הצורך), חצי מצקת רוטב, חצי מהמלית, מפזרים קצת גבינה צהובה, שכבת עלים נוספת, שאר המלית, מצקת מהרוטב, מפזרים קצת גבינה צהובה, שכבת עלים אחרונה ומעל את כל שאר הרוטב ושאר הגבינה הצהובה.
-
- 6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהלזניה זהובה-שחומה ויציבה.