סלק צלוי בשמנת חמוצה

מתכון של אורן לוקסנבורג, מסעדת רוטשילד'ס קיטשן

סלקים צלויים בשמנת חמוצה (דנה מאירזון)
סלקים צלויים בשמנת חמוצה (דנה מאירזון)

מצרכים

  • 6 סלקים גדולים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 9%
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום גבוה – 250 מעלות, מקלפים את הסלקים ומערבבים אותם בקערה עם השמן והתבלינים.
  • 2. עוטפים כל סלק בנפרד בנייר כסף ואופים במשך כשעה עד שעה ורבע עד שהסלקים רכים.
  • 3. מוציאים מהתנור, מקררים לגמרי וחותכים את הסלקים לרבעים.
  • 4. מערבבים את הסלקים בקערת ערבוב עם שמן זית, מיץ לימון, ודבש.
  • 5. מערבבים את השמנת החמוצה עם המלח, מניחים בתחתית צלחות ההגשה.
  • 6. מסדרים את הסלקים על גבי השמנת החמוצה ומקשטים בבצל ירוק.
  • (אם רוצים לגוון אפשר להגיש עם הסלקים הצלויים גם גזרים פרוסים שנצלו בחום גבוה עד שהתרככו, שומר, שורש פטרוזיליה או לפת, למעשה את כל ירקות השורש אותם אפשר לצלות בתנור באותה דרך. במקום שמנת חמוצה אפשר להגיש יוגורט צאן, או קרם של רוקפור, מיונז ושמנת חמוצה שגם יעשה עבודה מצויינת עם הסלק)

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם