כל העניין של פורים סובב סביב "פור" שאותו היה צריך להפיל, או במילים אחרות סוג של לוטו או הגרלה וזה מביא אותי לחשוב שהשנה אכניס למשלוח המנות עוגיות מזל. מה גם שאם כבר אוזני המן - אז העוגיות האלה נראות אותנטיות. בתוכן מטמינים מסר - פתק שתכתבו אתם או הילדים. אני מודה שזה קצת מעייף, אבל שווה - כי פורים יש רק פעם בשנה.
שימו לב: יש לעבוד עם הבצק כשהוא עדיין חם מהתנור ורך. לכן כדאי לעבוד במחזורים, להתחיל מ-2 עוגיות ואם קולטים את העניין, מוסיפים עוד עוגייה לכל מחזור.
עוגיות מזל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק עוגיות מזל:
- ½כוסקמח (70 גרם)
- ½כוססוכר (100 גרם)
- 2חלבונים
- מעטתמצית וניל או שקדים או אמרטו
- קורטמלח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגיות מזל?
- 1מערבבים היטב סוכר, מלח וחלבונים. כשמתקבל גוון לבן, לא קצף, מוסיפים קמח ותמצית וניל. מעבדים עד שמתגבש בצק דביק, עוטפים בניילון ושומרים שעה במקרר.
- 2מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים מכינים את המזלות: גוזרים נייר אפייה לרצועות דקות בעובי חצי ס"מ ובאורך 8-5 ס"מ (מקפלים), מהן מכינים את פתקי המזלות. משתמשים בטוש לא רעיל (של ילדים).
- 3מכינים תבנית מרופדת נייר אפייה משומן במעט חמאה או שמן. נוטלים כפית מעיסת הבצק ומשטחים לעיגול דק ואחיד בקוטר 8 ס"מ. מכינים כך שניים או שלושה עיגולים.
- 4אופים עד שהבצק מזהיב בקצוות, מוציאים ועובדים מהר: מפרידים את העוגיות מהנייר בעזרת מרית והופכים, מטמינים את הפתק, מקפלים לחצי ומהדקים מעט, מניחים את הסהר על שולי כוס כדי שהכפל (צורת האוזן) תתייצב. מצננים עד שהמרקם קשה ושומרים בכלי אטום.
- 5ממשיכים כך עם שאר הבצק.
- אופן הכנת עוגיות מזל בתמונות:
מערבבים היטב סוכר, מלח וחלבונים/נמרוד סונדרס מערבבים היטב סוכר, מלח וחלבונים/נמרוד סונדרס עוטפים בניילון ומכינים במקביל את המזלות/נמרוד סונדרס נוטלים כפית מעיסת הבצק משטחים ואופים להזהבה/נמרוד סונדרס מפרידים את העוגיות בעזרת מרית ומטמינים את הפתק/נמרוד סונדרס מקפלים לחצי ומניחים על שולי כוס/נמרוד סונדרס