פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מקרון במילוי שוקולד לבן

      מקרון במילוי גנאש שוקולד לבן, דבש וקינמון

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מקרון דבש לראש השנה של רביבה וסיליה (יח
      מקרון דבש לראש השנה של רביבה וסיליה (יח"צ , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-80 מקרונים (סה"כ 40 עוגיות)
      • למרנג:
      • 200 גר' סוכר (1 כוס)
      • 60 מ"ל מים מינרליים (1/4 כוס)
      • 75 גר' חלבונים (2 חלבונים מביצים מס' 2 )
      • 200 גר' שקדים מולבנים טחונים, מסוננים במסננת דקה מאוד
      • 200 גר' אבקת סוכר (3/4 1 כוסות)
      • 75 גרם חלבונים (2 חלבונים מביצים מס' 2)
      • לגנאש קינמון ודבש:
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 580 גרם שמנת מתוקה (2 מיכלים+ 4 כפות)
      • 75 גרם דבש (4 כפות)
      • 1/2 כפית קינמון
      • 1/2 כפית ג'ינג'ר

      אופן ההכנה

      • 1. הגאנש: ממיסים את השוקולד עם השמנת. מוסיפים את הדבש, הקינמון והג'ינג'ר ומערבבים עד לקבלת תערובת מוצקה. מקררים היטב.
      • 2. המרנג: מכינים סיר קטן עם הסוכר והמים המינרליים ושמים בקערת המיקסר 75 גר' חלבונים. מתחילים לחמם את הסוכר והמים, כשהטמפרטורה שלהם מגיעה ל-109 מעלות צלזיוס מתחילים להקציף במקביל את החלבונים לקצף יציב. כשהטמפרטורה מגיעה ל118 מעלות צלזיוס מורידים מהאש ומוזגים במהירות את הסירופ על החלבונים תוך כדי הקצפה. חשוב שבזמן הוספת הסירופ הקצף כבר יהיה יציב.
      • ממשיכים להקציף עד שהמרנג מתקרר לגמרי. מעבירים את תערובת המרנג לקערה גדולה.
      • 3. שמים בקערת המיקסר את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר ו-75 גר' החלבונים הונוספים. מערבבים מעט בעזרת וו הגיטרה. מוסיפים לתערובת השקדים שליש מכמות המרנג ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים ידנית את שאר המרנג לתוך התערובת עד שהיא אחידה לגמרי.
      • 4. מחממים תנור ל-160 מעלות מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר מספר 9. מזליפים עיגולים בקוטר של כ-2 ס"מ על תבנית מרופדת במשטח סיליקון או בנייר אפייה. יש להשאיר מרווח של כ-2 ס"מ בין העיגולים. דופקים מעט את המגש על משטח העבודה כדי לשטח את עיגולי המרנג.
      • 5. מניחים את המגש על מגש נוסף, כדי שהמקרונים לא יתחממו יותר מדי בתנור ואופים כ-6 דקות . מסובבים את המגש ואופים עוד 2-4 דקות. כשהמקרונים מוכנים הם אמורים להיות יציבים אך לא יבשים לגמרי.
      • 6. ההרכבה: ממלאים שק זילוף עם צנתר מס' 9 במילוי הגאנש. מזלפים על מקרון אחד בכל זוג כמות מילוי הקטנה מקוטרו מצמידים את זוגות המקרונים בלחיצה עדינה ומניחים אותם במקרר עד שהמילוי מתקשה. אורזים בכלי אטום ושומרים במקרר.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -