מתכונים חמים

ללא גלוטן: מקרון שוקולד לבן

המתכון שלפניכם הוא של עוגיות מרנג קלאסיות- מרנג בהיר עם קרם שוקולד לבן, שלהן אין צורך להוסיף צבעי מאכל או חומרי טעם וריח מלאכותיים

מתכון מאת: בן עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

מקרון שוקולד לבן (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לעוגיות:
  • 3 חלבונים
  • 60 גרם סוכר
  • 215 גרם אבקת סוכר
  • 110 גרם שקדים מולבנים טחונים דק, מנופים במסננת
  • למילוי שוקולד לבן:
  • 75 מ"ל שמנת מתוקה
  • 175 גרם שוקולד לבן
  • 25 גרם חמאה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • להכנת העוגיות:
  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. במיקסר עם וו מקצף, מקציפים במהירות בינונית חלבונים ו-2 כפות מהסוכר לקצף לבן ורך. שמתחילים להסתמן בתוכו "גלים" עדינים מגבירים למהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף לקבלת קצף מבריק ויציב.
  • 3. במסננת דקה מנפים לקערת הקצף אבקת סוכר ושקדים טחונים. מקפלים בעדינות בעזרת מרית לכדי איחוד.
  • 4. מעבירים לשקית זילוף עם פיה חלקה ורחבה (מומלץ בקוטר 1-1.5 ס"מ). על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מזלפים עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ באופן מרווח שכן העיגולים ישתטחו לאחר הזילוף.
  • 5. אופים למשך 4 דקות בלבד, מוציאים את התבנית ומסובבים אותה ב-180 מעלות. ממשיכים לאפות למשך 4 דקות נוספות, עד שהעוגיות תפוחות ויציבות למגע. מצננים.
  • להכנת מילוי השוקולד הלבן:
  • 1. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד לבן וחמאה ומערבבים עד שהם נמסים לגמרי והתערובת אחידה. מצננים.
  • 2. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, עד שהתערובת במרקם נוח למריחה.
  • להרכבה:
  • 1. מורחים על צד שטוח של מחצית מהעוגיות מילוי שוקולד לבן (ככפית).
  • 2. מצמידים לכל עוגייה עם מילוי "עוגייה נקייה", באופן שהצד השטוח של העוגייה החדשה נוגע במילוי השוקולד.
  • 3. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות המילוי והתרככות קלה של העוגיות.
  • 4. שומרים עטוף בניילון נצמד ומגישים בטמפרטורת חדר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully