- להכנת העוגיות:
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. במיקסר עם וו מקצף, מקציפים במהירות בינונית חלבונים ו-2 כפות מהסוכר לקצף לבן ורך. שמתחילים להסתמן בתוכו "גלים" עדינים מגבירים למהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף לקבלת קצף מבריק ויציב.
-
- 3. במסננת דקה מנפים לקערת הקצף אבקת סוכר ושקדים טחונים. מקפלים בעדינות בעזרת מרית לכדי איחוד.
-
- 4. מעבירים לשקית זילוף עם פיה חלקה ורחבה (מומלץ בקוטר 1-1.5 ס"מ). על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מזלפים עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ באופן מרווח שכן העיגולים ישתטחו לאחר הזילוף.
-
- 5. אופים למשך 4 דקות בלבד, מוציאים את התבנית ומסובבים אותה ב-180 מעלות. ממשיכים לאפות למשך 4 דקות נוספות, עד שהעוגיות תפוחות ויציבות למגע. מצננים.
-
- להכנת מילוי השוקולד הלבן:
- 1. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד לבן וחמאה ומערבבים עד שהם נמסים לגמרי והתערובת אחידה. מצננים.
-
- 2. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, עד שהתערובת במרקם נוח למריחה.
-
- להרכבה:
- 1. מורחים על צד שטוח של מחצית מהעוגיות מילוי שוקולד לבן (ככפית).
-
- 2. מצמידים לכל עוגייה עם מילוי "עוגייה נקייה", באופן שהצד השטוח של העוגייה החדשה נוגע במילוי השוקולד.
-
- 3. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות המילוי והתרככות קלה של העוגיות.
-
- 4. שומרים עטוף בניילון נצמד ומגישים בטמפרטורת חדר.