ללא גלוטן: מקרון שוקולד לבן
המתכון שלפניכם הוא של עוגיות מרנג קלאסיות- מרנג בהיר עם קרם שוקולד לבן, שלהן אין צורך להוסיף צבעי מאכל או חומרי טעם וריח מלאכותיים
מקרון שוקולד לבן (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לעוגיות:
- 3 חלבונים
- 60 גרם סוכר
- 215 גרם אבקת סוכר
- 110 גרם שקדים מולבנים טחונים דק, מנופים במסננת
- למילוי שוקולד לבן:
- 75 מ"ל שמנת מתוקה
- 175 גרם שוקולד לבן
- 25 גרם חמאה
- להכנת העוגיות:
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. במיקסר עם וו מקצף, מקציפים במהירות בינונית חלבונים ו-2 כפות מהסוכר לקצף לבן ורך. שמתחילים להסתמן בתוכו "גלים" עדינים מגבירים למהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף לקבלת קצף מבריק ויציב.
- 3. במסננת דקה מנפים לקערת הקצף אבקת סוכר ושקדים טחונים. מקפלים בעדינות בעזרת מרית לכדי איחוד.
- 4. מעבירים לשקית זילוף עם פיה חלקה ורחבה (מומלץ בקוטר 1-1.5 ס"מ). על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מזלפים עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ באופן מרווח שכן העיגולים ישתטחו לאחר הזילוף.
- 5. אופים למשך 4 דקות בלבד, מוציאים את התבנית ומסובבים אותה ב-180 מעלות. ממשיכים לאפות למשך 4 דקות נוספות, עד שהעוגיות תפוחות ויציבות למגע. מצננים.
- להכנת מילוי השוקולד הלבן:
- 1. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד לבן וחמאה ומערבבים עד שהם נמסים לגמרי והתערובת אחידה. מצננים.
- 2. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, עד שהתערובת במרקם נוח למריחה.
- להרכבה:
- 1. מורחים על צד שטוח של מחצית מהעוגיות מילוי שוקולד לבן (ככפית).
- 2. מצמידים לכל עוגייה עם מילוי "עוגייה נקייה", באופן שהצד השטוח של העוגייה החדשה נוגע במילוי השוקולד.
- 3. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות המילוי והתרככות קלה של העוגיות.
- 4. שומרים עטוף בניילון נצמד ומגישים בטמפרטורת חדר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה