וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורקס, ליקוטים ויירוטים: אחרי 450 ימי מילואים, זוכה מאסטר שף מקים פופ אפ קולינרי בצפון המופגז

עודכן לאחרונה: 7.5.2026 / 16:48

דווקא עכשיו כשהצפון כה נפיץ, הלל גרדי - זוכה מאסטר שף, רועה צאן ובשלן מוערך, מקים פופ אפ קולינרי מסקרן במעיין ברוך. בתפריט: בורקס רועים מיוחד שנצלה על פחמים, חומרי גלם מרמת הגולן וסביבה פסטורלית שלווה, לפחות עד השיגור הבא

חולם להפריח את הצפון. הלל גרדי. מריו קסרטו,
חולם להפריח את הצפון. הלל גרדי/מריו קסרטו

במציאות נורמלית היינו פותחים את הכתבה במילים "רוצו עכשיו לצפון". אחרי הכל לא כל יום זוכה מאסטר שף, בשלן סופר יצירתי ומוערך ועל הדרך גם מילואימניק גאה, פותח פופ אפ בורקסים באחד האזורים הכי יפים ופסטורליים בארץ.

אבל המציאות רחוקה מלהיות נורמלית והצפון ממשיך להיות שטח אש ולסבול ממצב בטחוני מתוח, היעדר תיירים ובאופן כללי - הזנחה של שנים. ואיכשהו, דווקא עכשיו ואולי בניגוד לכל היגיון אפשרי, הלל גרדי, רועה צאן והזוכה הגדול בעונה העשירית של מאסטר שף, פותח פופ אפ מסקרן בחצר ביתו שבמעין ברוך, מרחק דקות מהגבול, ועוד כזה שמוקדש למתת האל לאנושות - בורקס.

אצל גרדי כמו אצל גרדי, לא מדובר בעוד בורקס אלא בבורקס רועים שמורכב מלאפה דרוזית דקיקה, מילוי שווה לבחירה - מגבינה ועד פורל מהדן, והמון ירוקים פציחים מטריות שהוא מלקט בגינה האורגנית שבחצרו. כל הטוב הזה מתגלגל יחדיו לרול פחמימתי, מוברש בחמאה ועולה על הפחמים שמעניקים לו פריכות וטעמי עישון וגריל.

מנה שמגדירה את את הבורקס מחדש. בורקס רעים/מיה בן פזי

מה שמפר את האסקפיזם והחוויה הקולינרית הייחודית הם הבומים שמגיעים מלבנון, ורגע אחריהם אזעקה.
"זו מציאות מאוד לא פשוטה", מספר גרדי, שלא מזמן סיים סבב מילואים נוסף אחרי 450 ימים במצטבר.

"יש פה הדי פיצוצים כל הזמן. מצד אחד הגינה פורחת, מזג האוויר נעים וכל כל כך יפה עכשיו באזור. מצד שני - אתה עומד בחוץ, מסתכל על השמיים היפים והטבע השופע, ואז רואה שיגור, שומע פיצוץ ורק אז אזעקה, ואתה מבין ששוב הפסדת את הצ'אנס להספיק לרוץ. אתה רואה את הפיצוץ בשמיים ומבין שהיום ספציפית ניצלת. זה מאוד מורכב ומרגיש מאוד לא יציב".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

בין הדי הפיצוצים למחשבות על בורקס

גרדי וזוגתו מיה בן פזי, עברו בספטמבר האחרון לקיבוץ מעיין ברוך עם אג'נדה לחיות כמה שיותר קרוב לטבע ולהגשים חלום שמתבשל אצלם כבר שנים: "הבית שלנו קו ראשון ללבנון והמחשבה הייתה להפריח פה חיים וליהנות מכל הטוב שהצפון נותן: האדמה, מזג האוויר והאנשים. הרגשנו שיש ואקום בצפון ורצינו לייצר משהו שימשוך אנשים לחוות את המקום הזה שהוא על קצה של המדינה ומציע שפע מטורף ויופי.

יצרנו גינת ירק אורגנית מזרעים איכותיים ועשינו חצר לאירוח של בישול פראי עם בורות לבישול בתוך האדמה, טאבון אבן שבניתי ומרחב שמספק חוויה של ליקוט ואכילה של כל מה שגדל באזור, יחד עם חוויית הבישול הפראי".

הרגשנו שיש ואקום בצפון ורצינו לייצר משהו שימשוך אנשים לחוות את האזור היפה. מיה בן פזי והלל גרדי/מיה בן פזי

במשך חצי שנה, עם גיחה לעזה באמצע במסגרת המילואים, גרדי וזוגתו עבדו על חצר הבישול הפראית שלהם, השקיעו בגינה האורגנית ואף קבעו סדנאות וארוחות פרטיות.

"זאת הייתה אמורה להיות התקופה הכי חזקה. גינת החורף שגידלנו במשך כמה חודשים הגיעה לשיא שלה ואנשים שילמו מקדמות על ארוחות וסדנאות. ואז בבת אחת מתחילה מלחמה ובמקום ליישם את כל מה שחלמנו, אנחנו מוצאים את עצמנו מתחילים להחזיר מקדמות לכולם ומבינים שאין כלום קדימה".

ואז, בתוך כל השחור הזה, בני הזוג מחליטים שדווקא עכשיו בשלה השעה לפופ אפ. "ש פה הרבה חיילים, שכנים שלנו מהסביבה ומהקיבוצים השכנים שנשארו או חזרו אחרי שהתפנו, ואנחנו רואים שגם הם כמונו מחפשים מקום לנשום, לחיות. זה משהו שנבנה ויושם מתוך ההבנה שכרגע מה שצריך בצפון זה מקום שייתן אוכל ואוויר לנשמה".

עיניים שמבקשות לנשום ולשבת בסביבה יפה. פופ אפ בורקס רועים/מריו קסרטו

עיניים שמבקשות רגע לנשום ולהרגיש שהכל בסדר

לפופ אפ הראשון הגיעו בעיקר חיילים ושכנים מהסביבה. הם התיישבו תחת הגפן המוריקה, בחרו את המילוי הנחשק לבורקס - גבינת תום ממחלבת "ברה" מעין זיוון או פורל צלוי מהדן, התכבדו במשקה סומק טעים שמכינים בני הזוג מצמחים ופרחים מלוקטים, וחוו רגע של אוויר.

"אנחנו מסתכלים ורואים עיניים שמבקשות רגע לנשום, לשבת בסביבה יפה, לראות אנשים חמודים מסביב ולאכול אוכל ממש טרי וטעים ומיוחד. הבנו את הצורך שיש כאן לאנשים, בדיוק כמו לנו, לנשום קצת, וזה נתן רוח גבית ותחושת תקווה", מספר גרדי על הפופ הראשון.

מאז קיימו השניים פופ אפ מוצלח נוסף ביקב פלטר, והבינו שיש להם מוצר זהב ביד. גרדי, שב-10 השנים האחרונות רועה צאן, חי את עולם העזים כבר 10 שנים. למרות שהזכייה במקום הראשון במאסטר שף הביאה אותו לכותרות, הוא מספר שהבישול והליקוט הם הדבר המשמעותי בחייו, וכך גם נולד חלום הבישול הפראי.

מנה שמגדירה את הבורקס מחדש. בורקס רועים/מיה בן פזי

ואכן, הפראיות היא לב ליבו של הפופ אפ, במובן הכי טעים שיש. הגבינות בהן הוא ממלא את לאפת הסאג' מגיעות ממחלבות קטנות ברמת הגולן, החמאה שנמשחת עליה חומה ואגוזית, ובפנים עולם ומלואו של טבע מלוקט: צתרה, סומאק פלפל חריף וזרעי עגבנייה - כולם מהגינה האורגנית (35-65 שקלים).

להרכב המגרה אפשר להוסיף גבינת עזים, כרישה קצוצה או פורל צלוי מהדן, ולשדרג את החוויה עם קוקטייל עשבוני-פרחוני והמון יופי בעיניים ושלווה - לפחות עד השיגור הבא.

"אנחנו חיים פה, ולמרות הקושי לחיות כאן, כל כך משמעותי בשבילנו להמשיך ולעשות את מה שאנחנו עושים. אנחנו מזמינים ומחכים ורוצים לראות פה כמה שיותר אנשים. יש פה ממ"ד ממש צמוד, ואזור עם הרבה שפע שרק מחכה למטיילים שיבואו לחוות אותו".

פופ אפ בורקס רועים הקרוב יתקיים היום (חמישי ה-7.5) בין השעות 13:00-20:00, ומחר (שישי ה-8.5). בין השעות 11:00-15:00, בחמישי ובשישי הבאים (14-15.5) | כתובת: קיבוץ מעיין ברוך, "בורקס רועים" בגוגל מפס.

ב-6.5 יגיע הפופ אפ ליקב מיקה שבדרום רמת הגולן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully