פילה לוקוס וירקות גינה

דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו" עם מנה מושלמת לארוחת שישי, לאירוח, או סתם כשבא לכם לפנק את עצמכם עם דג לוקוס נפלא שנמס בפה.

מתכון מאת: דיויד פרנקל, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 פילה לוקוס במשקל 180 גרם ליחידה
  • 200 גרם אורז בסמטי מלא עם שיבולת שועל ועדשים
  • קליפת לימון מגורדת
  • כף שמן זית
  • כף אורגנו קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה פטרוזיליה קצוצה
  • 150 גרם חמאה
  • 2 שיני שום
  • פלפל צ'ילי פרוס דק
  • לירקות הגינה:
  • 4 צנוניות
  • 2 גבעולי מיני ברוקולי
  • גבעול בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את האורז ובסיום מסננים ומעבירים לקערה.
  • 2. חולטים את ירקות הגינה כדקה ומעבירים למי קרח לצינון.
  • מתבלים במלח גס ושמן זית.
  • 3. מחממים מחבת לאש גבוהה, שמים בה מעט שמן זית. מפלפלים, ממליחים ומשמנים את עור הלוקוס. ברגע שהמחבת לוהטת מניחים את הדגים על הצד של העור.
  • 4. מתבלים את צדו השני של הדגים במלח ופלפל ולאחר כ-3 דקות טיגון של צדו האחד הופכים אותו. מוסיפים לדג את שארית החמאה, אורגנו ומעט שום פרוס. כשהחמאה מבעבעת ומתקרמלת בוזקים אותה על הדג. מקטינים את האש ונותנים לו להתבשל עוד כמה דקות עד שמוכן.
  • 5. מעבירים את הדג לנייר סופג. על אותה המחבת מאדים שום וצ'ילי על אש נמוכה עד לריכוך. מכבים את האש ומוסיפים יין לבן.
  • 6. לקערת האורז מוסיפים תערובת עשבים, רימונים, פלפל מלח, ושמן זית ומערבבים.
  • 7. לאחר שהיין הצטמצם מוסיפים למחבת את שארית החמאה ומערבבים לרוטב חלק וסמיך. בוזקים עירית מעל.
  • 8. מגישים: מניחים אורז בצלחת הגשה ומעליו את פילה הלוקוס. מפזרים מעל את ירקות הגינה ובוזקים את רוטב החמאה מעל הדג.
  • פילה לוקוס אפוי עם ויניגרט

  • ברבוניות ממולאות מטוגנות

  • קבב דג על משוויה

  • סלט ניסואז אביבי

  • דגים ממולאים פטרוזיליה ושקדים

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • תבשיל שקשוקה בסגנון ספרדי

  • קציצות בורי

  • לביבות טונה ותירס

  • פילה לברק בחמאת עגבניות

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • בול טונה וירוקים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully