- 1. מבשלים את האורז ובסיום מסננים ומעבירים לקערה.
-
- 2. חולטים את ירקות הגינה כדקה ומעבירים למי קרח לצינון.
- מתבלים במלח גס ושמן זית.
-
- 3. מחממים מחבת לאש גבוהה, שמים בה מעט שמן זית. מפלפלים, ממליחים ומשמנים את עור הלוקוס. ברגע שהמחבת לוהטת מניחים את הדגים על הצד של העור.
-
- 4. מתבלים את צדו השני של הדגים במלח ופלפל ולאחר כ-3 דקות טיגון של צדו האחד הופכים אותו. מוסיפים לדג את שארית החמאה, אורגנו ומעט שום פרוס. כשהחמאה מבעבעת ומתקרמלת בוזקים אותה על הדג. מקטינים את האש ונותנים לו להתבשל עוד כמה דקות עד שמוכן.
-
- 5. מעבירים את הדג לנייר סופג. על אותה המחבת מאדים שום וצ'ילי על אש נמוכה עד לריכוך. מכבים את האש ומוסיפים יין לבן.
-
- 6. לקערת האורז מוסיפים תערובת עשבים, רימונים, פלפל מלח, ושמן זית ומערבבים.
-
- 7. לאחר שהיין הצטמצם מוסיפים למחבת את שארית החמאה ומערבבים לרוטב חלק וסמיך. בוזקים עירית מעל.
-
- 8. מגישים: מניחים אורז בצלחת הגשה ומעליו את פילה הלוקוס. מפזרים מעל את ירקות הגינה ובוזקים את רוטב החמאה מעל הדג.