כל מה שצריך לסיום ארוחת "על האש" גדולה וכבדה הוא קינוח קליל ומרענן כמו המלבי. הפעם מלבי משודרג, שמתאים גם למי שמחפש קינוח פרווה טעים וקל.
פניני הטפיוקה במתכון מחליפות את הקורנפלור, בתפקיד העמילן והופכת את הקינוח לחגיגי ובעל מרקם כיפי יותר.
את השמנת במתכון מחליף קרם קוקוס, שמוסיף גם ארומה קוקוסית משלו, לכן אם אתם פחות מתחברים לניחוחות הוורדים, ותרו על מי הוורדים והסתפקו רק בטעמם של הקוקוס הווניל.
את המלבי ניתן להגיש בכלים אישיים או בכלי הגשה גדול ומרכזי. את סירופ הפטל, שבבי הקוקס, הפיסטוקים ושאר התוספות אפשר להגיש בכלים נפרדים ולתת לכל אחד להרכיב את המנה לפי התוספות האהובות עליו.
לעוד מתכוני קינוחים מעולים
מלבי קוקוס - טפיוקה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
למלבי טפיוקה:
- 200גרםטפיוקה (1 כוס)
- 6כוסותמים
- 1פחיתקרם קוקוס (400 מ"ל)
- ½כוססוכר
- ½מקל וניל מפורק לגרגרים או 2 שקיות סוכר וניל
- 1כפיתמי ורדים
לסירופ:
- 2כפותפטל קפוא
- 3כפותסוכר
- ½כוסמים
- ½כפיתמי ורדים
הגשה
- פיסטוקים וקצוצים
- קוקוס טחון
- ניצני ורדים מיובשים (רשות- להשיג בחנויות תבלינים)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מלבי קוקוס - טפיוקה?
- 1מבשלים את הטפיוקה: מבשלים את פניני הטפיוקה בסיר עם 6 כוסות מים במשך 15-20 דקות, עד שהגרגירים הופכים להיות שקופים ורכים. מדי פעם בוחשים.
מבשלים את הטפיוקה עם מי עד שהגרגירים הופכים להיות שקופים ורכים/דרור עינב - 2המלבי: מסירים את הטפיוקה מהאש ומוסיפים סוכר, וניל, מי ורדים וקרם קוקוס ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים עוד סוכר במידת הצורך.
מסירים את הטפיוקה מהאש ומוסיפים סוכר, וניל, מי ורדים וקרם קוקוס ומערבבים היטב/דרור עינב - 3מעבירים לכלי הגשה אישיים או כלי זכוכית מרכזי ויפה, מכסים ומקררים במקרר לפחות שעה וחצי.
- 4מכינים סירופ: בקלחת קטנה מבשלים את חומרי הסירופ כ-10 דקות עד הסמכה, מסננים ומצננים.
- 5ההגשה: מזלפים מעט מהסירופ מעל כל מנה ומוסיפים פיסטוקים, שבבי קוקוס וניצני ורדים מיובשים. אפשר להגיש את התוספות בנפרד ושכל אחד ירכיב לעצמו את המנה שלו.