דג וברוקומיני בחמאת תופזי דם
הברוקומיני הוא הכלאה בין ברוקולי וכרוב סיני, טעמו עדין ומתוק יותר מהברוקולי וגם בצורתו הוא נראה כמו אחיו הרזה והארוך. השף עומר אבישר ממסעדת קלארו מעניק מתכון רענן למנת דג עם חמאת תפוזי דם.
ברוקומיני עם דג שלם וחמאת תפוזי דם (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 4 סועדים
- 500 גרם ברוקומיני חלוטים מראש במי מלח
- 1/2 1 ק"ג דג ים שלם (לוקוס, דניס, לברק)
- שמן זית
- מלח
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1 צ'ילי אדום טרי חתוך לטבעות דקות
- ענף טימין
- 200 מ"ל (3/4 כוס) מיץ תפוזים טרי, רצוי תפוזי דם
- 1/2 כוס יין לבן טוב
- 50 גרם חמאה
- 1. במים רותחים עם מלח חולטים לדקה את הברוקומיני ומעבירים ישר לקערה עם מי קרח. מוציאים, מייבשים ושומרים.
- 2. ממליחים ומשמנים את הדג בשכבה דקה של שמן זית, צורבים על מחבת חמה כ- 2 דקות מכל צד ומעבירים לתבנית אפייה.
- 3. באותה מחבת מאדים את השום, הצ'ילי וענף הטימין כחצי דקה.
- 4. יוצקים פנימה את היין הלבן ומיץ התפוזים ומצמצמים את הנוזלים בחצי.
- 5. מוסיפים את החמאה כדי לעבות את הרוטב ומערבבים עד להמסתה וקבלת רוטב חלק ומעט סמיך. טועמים ואם צריך מתבלים במח.
- 6. שופכים 3/4 מכמות הרוטב על הדג בתבנית האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ-10 דקות, תלוי בגודל הדג. בודקים בזהירות עם סכין או כף שהבשר רך ונפרד בקלות מהעצם.
- 7. מפזרים בתבנית את הברוקומיני ומכניסים חזרה לתנור ל-2 דקות נוספות.
- 8. יוצקים את הרוטב, מניחים במרכז את הדג, מסדרים מסביב את פרחי הברוקולי ומזלפים עוד מהרוטב שנותר במחבת.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה