- 1. במים רותחים עם מלח חולטים לדקה את הברוקומיני ומעבירים ישר לקערה עם מי קרח. מוציאים, מייבשים ושומרים.
- 2. ממליחים ומשמנים את הדג בשכבה דקה של שמן זית, צורבים על מחבת חמה כ- 2 דקות מכל צד ומעבירים לתבנית אפייה.
- 3. באותה מחבת מאדים את השום, הצ'ילי וענף הטימין כחצי דקה.
- 4. יוצקים פנימה את היין הלבן ומיץ התפוזים ומצמצמים את הנוזלים בחצי.
- 5. מוסיפים את החמאה כדי לעבות את הרוטב ומערבבים עד להמסתה וקבלת רוטב חלק ומעט סמיך. טועמים ואם צריך מתבלים במח.
- 6. שופכים 3/4 מכמות הרוטב על הדג בתבנית האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ-10 דקות, תלוי בגודל הדג. בודקים בזהירות עם סכין או כף שהבשר רך ונפרד בקלות מהעצם.
- 7. מפזרים בתבנית את הברוקומיני ומכניסים חזרה לתנור ל-2 דקות נוספות.
- 8. יוצקים את הרוטב, מניחים במרכז את הדג, מסדרים מסביב את פרחי הברוקולי ומזלפים עוד מהרוטב שנותר במחבת.