סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה!

חלה לשבת

חלה משש אפויה (סמדר זורע ברמק) (מערכת וואלה!)
חלה משש אפויה (סמדר זורע ברמק) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • חומרים לחלה אחת גדולה מאוד או ל- 2 חלות בינוניות:
  • 30 גרם שמרים טריים או 4 כפיות שמרים יבשים
  • ¼ 1 כוס (300 מ"ל) מים פושרים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 40 גרם מרגרינה מומסת
  • ½ 5 - 5 כוסות קמח לבן
  • לציפוי:
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית מים
  • מעט שומשום או פרג

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה גדולה שמרים, מים, סוכר, מלח, ביצה ומרגרינה מומסת.
  • 2. מוסיפים 2 כוסות מהקמח וטורפים עד שתתקבל תערובת אחידה וחלקה.
  • 3. מוסיפים עוד ½ 2 כוסות מהקמח בהדרגה תוך ערבוב בכף, עד שנוצר בצק.
  • 4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים היטב כ-7 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד קמח במהלך הלישה בכמות של עד כוס אחת. לשים עד שהבצק יהפוך לבצק רך, פחות דביק וגמיש מאוד.
  • 5. משמנים קערה נקייה במעט שמן, מגלגלים בה את הבצק, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, במשך כשעה-שעה וחצי, בטמפרטורת החדר.
  • 6. לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האוויר מהבצק בלישה קצרה, ומעצבים למקלעת.
  • 7. מניחים את המקלעת על נייר אפייה באלכסון של תבנית התנור. מכסים במגבת או בניילון, וממתינים כ-40 דקות, עד שהחלה כמעט מכפילה את נפחה. בינתיים מחממים את התנור.
  • 8. טורפים חלמון ביצה עם כפית מים ומברישים בעדינות את החלה. מקפידים על הברשה אחידה על פני כל החלה התפוחה. לסיום, זורים מעל לחלה מעט שומשום או פרג.
  • 9. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני °180, כ-45 דקות או עד שהחלה השחימה יפה.
  • 10. מוציאים את החלה מהתנור ומניחים אותה לקירור על רשת.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם