עוף ואורז צלויים בשקית קוקי

שקית הקוקי משמשת בית לעוף ולאורז, בו הם מבלים יחדיו, מחליפים ומשלבים טעמים, ומתאחדים לארוחה טעימה במיוחד. פלפל אנגלי רב ישדרג אותה אפילו עוד יותר.

דנה מלמד מארחת את רוני דניאל (ברני ארדוב)
דנה מלמד מארחת את רוני דניאל (ברני ארדוב)

מצרכים

  • לעוף:
  • 3 כרעיים מופרדות או 8 שוקיים
  • שמן קנולה (לשימון העוף)
  • פלפל אנגלי טחון בנדיבות (הכי טוב כזה שנטחן במקום בחנות תבלינים)
  • לאורז:
  • 1/2 1 כוסות אורז פרסי
  • 3 כוסות מים
  • 1 בצל קצוץ
  • מעט אבקת מרק עוף (לא חובה, אבל מי שלא מתבייש להשתמש באבקה הזאת, יקבל טעם יותר אותנטי)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות פלפל אנגלי טחון טרי (הכי טוב כזה שנטחן במקום בחנות תבלינים)
  • קורט כורכום
  • מלח
  • לימון אחד פרוס
  • להגשה: 100 גר' צנוברים קלויים (ואפשר גם פיסטוקים)

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את האורז ומשאירים במסננת. בינתיים, מחממים שמן קנולה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים מים חמים ומתבלים במעט אבקת מרק עוף (אם לא מתביישים), פלפל אנגלי טחון, מעט כורכום ומלח. מביאים לרתיחה.
  • 2. מוסיפים את האורז, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כמה דקות, עד שרואים שרוב הנוזלים מתחילים להיספג.
  • 3. מעבירים ללהבה מאד נמוכה (מומלץ להניח רשת ברזל מתחת לסיר), מכסים ומבשלים עשר דקות. מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל עוד 5-10 דקות, לפי הצורך.
  • 4. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  • 5. משמנים את העוף בשמן קנולה ומתבלים את העוף בפלפל אנגלי ומלח. מעסים את העוף היטב, אם אפשר גם מתחת לעור עד שהוא מצופה כולו.
  • 6. כשהאורז מוכן מעבירים אותו ואת העוף לשקית קוקי. שכבה של אורז ועליה שכבה של עוף וכן הלאה. סוגרים היטב ומעבירים את השקית הסגורה (לא מחוררים אותה כפי שכתוב על הארוזה) לתבנית עמוקה. יוצקים מים עד לגובה של 4 ס"מ בערך ומפזרים פרוסות לימון.
  • 7. אופים בתנור במשך שעה בחום של 220 מעלות. מורידים את החום ל180 מעלות, ואופים עוד 3/4 שעה.
  • 8. מעבירים לכלי הגשה נאה ומפזרים למעלה צנוברים קלויים. (לנו היה רק פיסטוקים טחונים ומסתבר שזה הולך לא רע ביחד).
  • 9. מגישים את העוף והאורז לשולחן.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים